spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHMOSTARSKA PLIVAČICA PROMJENILA ZASTAVU Od sada će nastupati za Hrvatsku, a ne...

Bolji uvjeti

MOSTARSKA PLIVAČICA PROMJENILA ZASTAVU Od sada će nastupati za Hrvatsku, a ne više za BiH

U Rimu danas počinje Europsko seniorsko prvenstvo u plivanju na kome će nastupiti i najbolja bh. plivačica Lana Pudar, ali posebno zanimljiva informacija je da će pod zastavom Hrvatske plivati dojučerašnja bh. reprezentativka Amina Kajtaz, prenosi Klix.

Kajtaz (25) nastupa za zagrebački klub Mladost i dobila je hrvatsko državljanstvo 2020. godine, ali do sada nije bila poznata informacija da se odlučila nastupati za reprezentaciju Hrvatske.

Iako je u prošlosti nagovještavala da je nastavak njene karijere itekako upitan zbog nedostatka financijskih sredstava i da bi rješenje bilo otići i nastupati za drugu zemlju koja joj nudi bolje uslove, Kajtaz je prilično neprimjetno promijenila “dres”. Njeno ime nalazi se među imenima članova hrvatske plivačke reprezentacije objavljenim na službenoj stranici Hrvatskog plivačkog saveza, a i hrvatski mediji prethodnih dana izvještavali su o pripremama njihove reprezentacije za nastup na EP.Kajtaz je navedena kao nova članica reprezentacije i donedavna predstavnica Bosne i Hercegovine, koja je u svibnju prošle godine zatražila hrvatsko sportsko državljanstvo. 

Također, na službenoj stranici Europskog prvenstva u Rimu, navedeno je da će se kao reprezentativka Hrvatske natjecati u disciplini 100 metara delfin u kojoj će nastupiti i Lana Pudar, te je moguće da vidimo i njihov duel u slučaju da prođu kvalifikacije.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti