Srijeda, 7 prosinca, 2022

Molitva u Međugorju za dobrobit Provincije Bosne Srebrene

Pročitajte i ovo

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić u pratnji ekonoma provincije fra Vinka Sičaje i tajnika Provincije fra Damira Pavića posjetio je Hercegovačku franjevačku provinciju. Ujedno je to bila prilika za obilazak postulanta Bosne Srebrene u Mostaru, kao i dvojice braće novaka u Novicijatu na Humcu, izvijestila je Franjevačka informativna agencija.

Razmijenili iskustva

Posjet je počeo susretom s fra Jozom Grbešom, provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije u Mostaru. Dvojica provincijala razmijenila su dragocjena iskustva i podijelila važne informacije koje će im pomoći u nastavku suradnje ovih dviju povezanih bratskih zajednica. Ujedno su obojica provincijala iskoristila prigodu i prije početka svete mise pozdravila brojne duhovne asistente Frame obiju provincija koji su se toga dana s brojnim mladima okupili u Mostaru na održavanju XXIII. Framafesta. Provincijal je porazgovarao i s Tonijem Divkovićem, postulantom Bosne Srebrene. Nakon razgovora s ostalom braćom u samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru, dvojica provincijala u pratnji fra Svetozara Kraljevića, ravnatelja Studentskog doma Dompes, obišla su taj dom i upoznala se s njegovim radom. Nakon Mostara provincijal se sa svojim najbližim suradnicima zaputio u Međugorje, gdje su se uspeli na brdo Križevac, obavili pobožnost križnog puta i pomolili se za dobrobit Provincije Bosne Srebrene.

Molitveni program

Sudjelovali su i u večernjem molitvenom programu, a nakon svete mise provincijal je u župnom uredu razgovarao s fra Ivanom Pilićem ml. i fra Noom Strinićem, dvojicom novaka Bosne Srebrene, koji su u povodu dolaska provincijala zajedno s ostalim novacima i meštrom došli u Međugorje, prenosi KTA.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

SIPA pretresa Sebijinu kućnu prijateljicu i uposlenicu KCUS-a Mudevetu Čedić

Pripadnici SIPA-e od jutros pretresaju više lokacija na području Sarajeva, a kako je potvrđeno za portal "Avaza" pretresi se...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo