spot_img

Mobilni operateri u BiH uvode naknadu za posjedovanje mobitela

Svakim danom građane BiH dočekaju neki novi troškovi. Mobilni operateri su nakon odluke o uvođenju naknade za korištenje mobilne mreže odlučili otići i korak dalje. Od sljedećeg mjeseca građani će morati plaćati i naknadu za posjedovanje mobitela i tako dodatno popuniti budžet mobilnih operatera.

“Mi smo fino sjeli i razmislili kako mi možemo uzeti još novca od građana. Prva odluka je da naplaćujemo korištenje mobilne mreže, ali to nam nije bilo dovoljno obzirom da će građani plaćati smo onom operateru kojeg koriste. Poslije smo skontali da bi bilo najbolje naplaćivati naknadu za posjedovanje mobitela. Realno sada svi imaju bar jedan mobitel, a naknada će se plaćati na mjesečnom nivou i to svakom operateru. Naknada je simbolična i kada se sabere izađe vas manje od 10 KM mjesečno što je morate priznati prava sitnica”, rekao je Admir Slušalica, šef tima za smišljanje naknada u Bh Telecomu.

Ovim sistemom naplaćivanje mobilni operateri će na godišnjem nivou zaraditi i do nekoliko miliona više nego do sada. Građani podržavaju ovu odluku i žele pomoći osnaživanju mobilnih operatera u našoj zemlji.

“Kada se cijela situacija sagleda ako svi dadnemo po malo novca njima će biti puno bolje. Ja sam prvi za ovo i redovno ću platiti sve naknade koje mi natovare na vrat. Pored toga mislim da je 100 KM koliko plaćam račune plus ove naknade mjesečno razuman iznos za ono što dobijemo. Prošli mjesec je samo 3 puta po pet dana bio prekid signala ovo ostalo je sve normalno radilo”, Sead Bogatunović, korisnik nekoliko mobilnih mreža sa područja Federacije BiH.

NAPOMENA: Tekst je satirčnog karaktera i preuzet je s portala SATRO INFO.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti