Mladić u ratu izbjegao iz Jajca, a danas je asistent u Europskom parlamentu

Prije 23 godine dječak po imenu Jurica Miketa morao je napustiti svoj dom u Jajcu uslijed ratnih strahota koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Sa samo deset godina Jurica je napustio svoje ognjište noseći sa sobom osnovne stvari koje su stale u jednu torbu. Jurica je s obitelji izbjegao prvo u Hrvatsku, a potom u Njemačku.

Zanimljiva životna priča ovoga mladića dovela je u kontakt s njemačkim političarom Thomasom Mannom, kojemu je nakon predavanja u jednoj školi upravo Jurica rekao kako je ”priča političara isprazna priča te kako su njihova djela, posebice po pitanju izbjeglica i integracije”.

Želeći mu dokazati suprotno, Mann je Juricu zaposlio kao pripravnika u svome uredu, a nakon kampanje za protekle izbore za Europski parlament Jurica se pridružio Thomasu Mannu u Bruxellesu, gdje radi kao asistent u njegovom uredu.

Zanimljiva priča ovog mladića iz Jajca pretočena je u kratki dokumentarni film čija je poruka da trenutna izbjeglička kriza u Europi može biti riješena zajedničkim snagama – pomaganjem onima koji su u potrebi i održavajući obećanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zvonimir uzgoj Fojničkog krompira

Pozitivna priča iz Fojnice: Zasukali rukave umjesto da odu

Čavara svečano otvorio košarkašku proslavu „Dan Herceg Bosne – All Star Novi Travnik 2015.“