Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Mladić u ratu izbjegao iz Jajca, a danas je asistent u Europskom parlamentu

Pročitajte i ovo

Prije 23 godine dječak po imenu Jurica Miketa morao je napustiti svoj dom u Jajcu uslijed ratnih strahota koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Sa samo deset godina Jurica je napustio svoje ognjište noseći sa sobom osnovne stvari koje su stale u jednu torbu. Jurica je s obitelji izbjegao prvo u Hrvatsku, a potom u Njemačku.

Zanimljiva životna priča ovoga mladića dovela je u kontakt s njemačkim političarom Thomasom Mannom, kojemu je nakon predavanja u jednoj školi upravo Jurica rekao kako je ”priča političara isprazna priča te kako su njihova djela, posebice po pitanju izbjeglica i integracije”.

Želeći mu dokazati suprotno, Mann je Juricu zaposlio kao pripravnika u svome uredu, a nakon kampanje za protekle izbore za Europski parlament Jurica se pridružio Thomasu Mannu u Bruxellesu, gdje radi kao asistent u njegovom uredu.

Zanimljiva priča ovog mladića iz Jajca pretočena je u kratki dokumentarni film čija je poruka da trenutna izbjeglička kriza u Europi može biti riješena zajedničkim snagama – pomaganjem onima koji su u potrebi i održavajući obećanja.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Foto dana: Slavlje na busovačkim ulicama, vatreni navijači iz Busovače uz hrvatsku reprezentaciju!

Hrvatska nogometna reprezentacija briljantno je slavila protiv Kanade rezultatom 4:1! Slavi se u  Kataru gdje se igra Svjetsko nogometno prvenstvo,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo