Subota, 27 veljače, 2021

Mladi iz Središnje Bosne svojim djelovanjem utječu na pozitivne promjene u društvu

Pročitajte i ovo

Znate li pripremiti ´Bosansku hobotnicu´? Ovo je jedini recept koji vam je danas potreban!

Jučerašnje izdanje emisije 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' donijelo je prvo kuhanje u parovima, što znači da svi sudionici...

Liječnici su plakali, ugradili mu pacemaker, dali mu adrenalin, ali…

Đorđa Balaševića izdalo je srce, a ni respirator, ni veliki napori liječnika iz Kliničkog centra Vojvodina nisu pomogli legendarnom...

Vlada KSB dala suglasnost na Pravilnik za dodjelu kredita za stambeno zbrinjavanje branitelja

U Travniku je održana 73. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna. Na prijedlog Ministarstva privrede Vlada KSB je donijela Zaključak kojim...
Posljednjih godina možemo često čuti kako mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine tražeći svoju sreću negdje drugdje. U Središnjoj Bosni postoji skupina mladih koji prkose trendu iseljavanja i pesimizma. 

Predsjednik Hrvatske Udruge mladih u središnjoj Bosni iz Viteza Mateo Marić je za Vecernji.ba pojasnio što su oni učinili za dobrobit društva, posebice za mlade u središnjoj Bosni.

“Kroz protekle dvije godine, trudili smo se približiti žiteljima središnje Bosne, posebice mladima na najprostiji način, a to je da činimo ono što bi mi željeli da netko za nas učini. Kada vidite reakciju žitelja nakon neke od realiziranih aktivnosti, shvatite da se vaši ciljevi ispunjavaju”, kaže nam Marić.

“Mnogi su nas prepoznali po našem volonterizmu i humanitarnom radu, ali naša Udruga (NVO) sudjeluje i drugačijim projektima i aktivnostima, kao što su ekološki, infrastrukturalni, edukacijski… Naša Udruga mladima otvara vrata i za realizaciju svoje ideje o vlastitom biznisu. Tako mladima dajemo na korištenje prostorije u kojima mogu raditi razne rukotvorine, kreme, domaće proizvode i slično, te tako osjetiti čar poduzetništva, a to je vidljiv njihov rezultat”, pojasnio je Marić.

Govoreći o humanitarnom radu, podsjeća kako je jednom prilikom rekao da je humanitarni rad jedan veliki križ, ali doista i blagoslov.

“Toga se i danas držim. Teško je u ovom današnjem vremenu steći povjerenje, teško je uklopiti sve organizacijske segmente kako bi realizacija akcije bila uspješnija. Često smo kroz naš rad na terenu doživljavali neugodnosti, od psovki, laži, kleveta na bližnje. Ali najviše na zabole dvije vrste situacija, a to su kada su stari i nemoćni usamljeni, napušteni i odbačeni od bližnjih i ona gdje osobe s dobrim primanjima, dobrim standardom traže pomoć, tu smo s godinama iskustva postali malo mudriji”, navodi Marić.

- Advertisement -

Dodaje kako u Vitezu i središnjoj Bosni postoje organizacije koje također rade za dobrobit društvene zajednice i s kojima rado surađuju i imaju zajedno ostvarene zavidne rezultate.

“Prošli smo tjedan zajedno s Udrugom Volim Vitez iz Viteza u mjesta pogođena razornim potresom u Hrvatskoj poslali prvi kontingent pomoći i svojim primjerom pokazali kako briga mladih za osobe u potrebi nikad nije bila upitna. Nešto što posebno trebamo istaknuti, to su svi naši dobročinitelji, bez kojih realizacija naših aktivnosti ne bi bila moguća. Iskreno im se od srca zahvaljujemo”, naglasio je predsjednik HUM-a.

“Ja sam nekako po prirodi optimist i gledam na budućnost očima vjere i nade, tako da se iskreno nadam da će Središnja Bosna i Vitez biti mjesto ugodno za život mladih. Ono što je potrebno kako bi svima nama bilo bolje u budućnosti jeste da gledamo na budućnost očima vjere, nade, a ponajviše očima mladih!”, kaže Marić.

Poziva sve mlade koji zajedno s njima žele raditi za dobrobit društvene zajednice, da im se jave i daju svoje prijedloge i zajedno će Vitez i središnju Bosnu učiniti ugodnijom za život svih žitelja, posebno mladih!

Marić je na kraju svima poslao poruku: “Nemojte se nikad umoriti čineći dobro”.

Inače, Hrvatska Udruga mladih je Udruga osnovana krajem 2018. godine. Udruga je osnovana zbog više ciljeva, ali jedni od najvažnijih su zaštita obitelji kao institucije i zaštita prava djece i mladih.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Preminuo 19-godišnji sportaš iz BiH, prijatelji u suzama

Rijad Đulić (19) preminuo je u Sarajevu. Njegovi prijatelji se opraštaju od njega, piše Avaz. Kako piše Sportsport, Rijad je...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo