Petak, 27 svibnja, 2022

Mladež HDZ BiH ŽSB: „Pravda za Uskoplje!“

Pročitajte i ovo

Središnje izborno povjerenstvo BiH na službenim stranicama danas je objavilo utvrđene rezultate ovogodišnjih Lokalnih izbora 2020. godine.
Iako je već odavno završeno brojanje glasova s biračkih mjesta u BiH, rezultati glasanja odnosno rezultati glasova dospjelih iz inozemstva koji su se obrađivali u Centru za brojanje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH nisu bili poznati sve do danas. Ovaj uistinu bitan proces posebno je bio od velike važnosti za nekoliko multietničkih sredina među kojima je i Gornji Vakuf-Uskoplje.

Posljednjih dana pojavile su se špekulacije kako sva pristigla pošta odnosno glasački listići za općinu Gornji Vakuf-Uskoplje nisu evidentirani i prebrojani, iako je javnosti dostupan broj od 1600 prijava odnosno registriranih osoba za glasovanje putem pošte, a prema utvrđenim rezultatima prebrojano je tek nešto više od 1000 glasova.
Stoga, naše sumnje vezane za ovaj proces su u potpunosti opravdane jer je brojanje, kako imamo informacije, prestalo u trenutku kada je se značajno smanjila razlika između kandidata HDZ-a BiH Dražena Matišića i kandidata SDA Seada Čauševića, i to na samo 130 glasova razlike. Je li u pitanju “izborna krađa i prevara” slična onoj od prije 4 godine kada je se isto dogodilo i u općini Novi Travnik gdje je kandidat HDZ-a BiH Stjepan Dujo izgubio od kandidata SDA Refika Lende za nešto više od 100 glasova?
Pozivamo Središnje izborno povjerenstvo BiH da objavi koliko je ukupno glasačkih listića stiglo u Centar za brojanje, koliko je ukupno odbijenih glasačkih listića te razloge zašto su glasački listići odbijeni, a svakako i da objasne navode iz medija i špekulacije o prestanku brojanja s obzirom na to da su neke stranke već unaprijed krenule slaviti prije objave službenih i utvrđenih rezultata.
Svaki glasač koji je uložio vrijeme, napor, ali i financijska sredstva, mora u potpunosti biti uvažen jer je to osnovno ljudsko pravo i volja da svojim glasom utječe na budućnost svoje lokalne zajednice i države Bosne i Hercegovine u cijeli.
Ovom prilikom pozivamo i sve druge institucije, međunarodne organizacije i nevladin sektor da se uključe u ovu problematiku i u zaštitu biračkog prava svakog pojedinca. Ovo nije vezano samo za općine u Županji Središnja Bosna i glasače HDZ-a BiH, nego je riječ o zaštiti osnovnih prava svakog državljanina Bosne i Hercegovine, a što potvrđuju i kritike na račun Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koje proteklih dana dolaze iz svih krajeva BiH.
Ured za informiranje
Županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Poznato koliko će novca nezaposlene porodilje mjesečno dobivati u FBiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača izrazio je zahvalnost što je na sjednici u četvrtak Dom naroda...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo