Srijeda, 7 prosinca, 2022

Mlada i uspješna Busovka dio izaslanstva koje je posjetilo predsjednika RH Zorana Milanovića

Pročitajte i ovo

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas sa studentima okupljenima u Klubu bosanskih studenata, zavičajnom klubu koji od 2017. godine okuplja studente koji su na studiju na Sveučilištu u Zagrebu došli iz Bosne. Među njima je bila i Antonela Prusac iz Busovače, uspješna studentica njemačkog jezika.

Klub bosanskih studenata 2017 danas broji oko 50 članova, a sastanke održavaju u Studentskom domu Stjepan Radić, u kojem su jedna od vodećih udruga, kazali su studenti predsjedniku Milanoviću. Naveli su kako su njihova druženja većinom neformalna, a da im je cilj okupiti što više studenata koji dolaze iz Bosne kako bi očuvali vlastiti identitet te im pružiti lakšu prilagodbu na život u Zagrebu.

Na susretu s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Kluba Matej Rajković (Drvar/Vareš) student Fakulteta političkih znanosti, Anto Ćorić (Novi Travnik) student Fakulteta političkih znanosti, Antonela Prusac (Busovača) studentica njemačkog jezika, Barbara Arambašić (Novi Travnik) studentica Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Nikola Budimir (Žepče) student Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Franjo Zeko (Drvar/Uskoplje) sa studija psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Josip Mamić (Drvar/Žepče) student Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Emanuel Miličević (Kiseljak) student Digitalnog marketinga, Marija Jukić (Žepče) studentica Stomatološkog fakulteta i Tomislav Turalija (Kupres) student Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Vozač iz Viteza zadobio teške tjelesne ozljede i prebačen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Jutros je u Vitezu na magistralnoj cesti M-5 kod mjesnog groblja Topala dogodila se teža prometna nesreća u kojoj...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo