Misteriozni pacijent u bolnici Koševo

0
527

Nitko još ne zna tko je misteriozni pacijent koji je prekjučer u neobičnim, tajnim i prilično izvanrednim okolnostima operiran na 7. etaži Centralnog medicinskog bloka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Izvori bliski KCUS-u kažu da su izvanredne okolnosti počele oko 15 sati, kada su svi zaposlenici ovog odjela pušteni ranije kućama.

Važna osoba

Nije bilo objašnjenja zašto prije isteka radnog vremena idu s posla, ali da se nešto neobično dešava, bilo je jasno kada su pred operacione sale tog bloka stigli dr. Dželaludin Junuzović, direktor kirurških disciplina, dr. Amela Katica-Mulalić, šefica anestezije, Muvedeta Butmir-Čedić, šefica računovodstva, i glavna sestra Ernela Eminović.

– Operacija je počela ubrzo nakon „evakuacije“. Nitko nije vidio tko je pacijent oko kojeg se napravila tolika misterija. Nije bilo službenih informacija, samo se brzo Kliničkim centrom pronio glas da je riječ o nekoj vrlo, vrlo važnoj osobi, zbog koje je po hitnom postupku stigao kolega plastičar iz Beograda. Indikativno je da je u salu s njim ušla i dr. Katica-Mulalić, a ne netko tko je bio u smjeni, neko od dežurnih anesteziologa. Kolege pričaju da je dr. Katica-Mulalić izašla iz sale skoro pred ponoć. Prema našoj računici, operacija je trajala duže od osam sati – govori jedan od liječnika KCUS-a.

Operaciju izveo tim iz Beograda

Indikativno je, dodaje on, i da je operacija urađena u tzv. onkološkoj sali, po čemu se da zaključiti o kakvoj je vrsti problema i operacije riječ.

– Svi su ulazi bili blokirani. Niko salama nije mogao prići, cijelu noć je do jučer ujutro bilo tako. Stroga tajna – navodi naš izvor.

Blokirani ulazi

Niko nije, osim prisutnih, imao priliku vidjeti tko je misteriozni pacijent, jer je sve izvedeno pod velom tajne i u uskom krugu zaposlenika KCUS-a.

– Negdje predvečer u krugu zgrade počeli su se pojavljivati automobili, pa i bodyguardi koji prate političare. Neki od kolega posvjedočili su da je od početka „opsade“ pred Centralnim medicinskim blokom bila parkirana i Škoda koja vozi jednog člana Predsjedništva BiH – kaže naš izvor.

Bolest nije sramota

Medicinsko osoblje koje je prekjučer natjerano da ranije napusti KCUS tvrdi da je zbog zaštite operiranog pacijenta operacija obavljena u potpunoj tajnosti.

– Nije neobično da kolege s drugih klinika iz drugih zemalja dolaze u KCUS da operiraju. Ali, nikad u nekim tajnim okolnostima, nikad se nisu slali tehničari i doktori kući. Pretpostavljam o kome je riječ i tko je pacijent. Ne znam samo zašto se od toga pravi misterija. To nije u skladu s našom profesijom, našom etikom. Bolest nije sramota – kaže jedan od bivših zaposlenika KCUS-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.