Utorak, 5 srpnja, 2022

Umirovljenici će u srpnju dobiti uvećane lipanjske mirovine – izvanredno povećanje mirovine!

Pročitajte i ovo

Umirovljenici u Federaciji BiH će dobiti u srpnju uvećane lipanjske mirovine za 3,5 posto. Riječ je o izvanrednom povećanju mirovina. Mustafa Trakić, predsjednik Saveza umirovljenika Zeničko-dobojske županije, stava je da i županije trebaju pomoći umirovljenicima sa jednokratnom pomoći od po 100 KM.

,,Županije su dobile ukupno 200 milijuna KM pomoći od Vlade Federacije BiH, proračuni su im puni i trebalo bi da pomognu najugroženijoj kategoriji stanovništva.

Upravo idem na sastanak sa predstavnicima Zeničko-dobojske županije da tražim jednokratnu pomoć za umirovljenike od po 100 KM. Iako smo očekivali da će Vlada FBiH u izvanredno povećanje mirovina uračunati onih 0,3 posto, koliko nam je uzeto kod redovnog povećanja, to se nije dogodilo”, govori Trakić.

Dodaje kako jednokratnu novčanu pomoć umirovljenici očekuju i od Federalne vlade.

,,Što se tiče županija, umirovljenici u Tuzlanskoj županiji su već zatražili jednokratnu pomoć, valjda će našim stopama krenuti i ostale županije poput Sarajevske. Ne znam kakav je stav Saveza udruženja penzionera FBiH jer “igrom slučaja” više nisam član Upravnog odbora Saveza. Koliko mi je poznato, Upravni odbor Saveza će imati sjednicu 15. lipnja”, kazao je Trakić.

U Federaciji BiH najniža mirovina iznosi 410 KM, zagarantirana 513,87 KM, a najviša 2.174 KM. Povećanje od 3,5 posto na najmanju mirovinu iznosi 14,35 KM, tako da će ova mirovina iznositi 424,35 KM.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Pokrenuta inicijativa za izgradnju ili rekonstrukciju zgrade PS Busovača i JU Dom zdravlja Busovača

Na 10. sjednici Općinskog vijeća Busovača vijećnica Marija Ćosić (HDZ BiH) i vijećnik Dario Plavčić (HDZ BiH) pokrenuli su...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo