Subota, 20 kolovoza, 2022

Ministar Matić postigao dogovor i sa sindikatom liječnika i stomatologa, definitivno nema štrajka u zdravstvenom sektoru

Pročitajte i ovo

Kako ako je ranije javljeno ministar zdravstva i socijalne politike Županije Središnja Bosna Anto Matić potpisao je kolektivni sporazum sa nezavisnim strukovnim sindikatom ŽSB te je preostalo postići dogovor sa drugim sindikatom, onim koji okuplja liječnike i stomatologe te koji je najavio štrajk za 27.7.2022.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja postizanja dogovora na današnjim pregovorima postignut je visok stupanj međusobnog razumijevanja te korisnici zdravstvenih usluga mogu biti zadovoljni jer štrajka definitivno neće biti.

Strukovni sindikat liječnika medicine i stomatologa Županije Središnja Bosna danas je pristao na iste uvjete kao i ranije nezavisni strukovni sindikat. Tim Sporazumom je predviđeno povećanje satnice za zdravstvene djelatnike koja će biti uvećana s 2,40 KM na 2,60 KM te će se povećati i koeficijent za 0,1 i to za sve kategorije uposlene u zdravstvenom sektoru. U prijevodu znači kako će svi zaposleni u zdravstvu dobiti uvećane plaće za 10% do 16%, ovisno o radnom mjestu. Važno je posebno istaknuti kako je ove godine izdvojeno gotovo tri puta više novca za povećanje plaća u zdravstvu nego je to urađeno prošle godine.

Ovi uvjeti su prihvaćeni zaključno s 30.6.2023. te će se tome razdoblju pokušati iznaći dodatne mogućnosti za poboljšanje statusa zaposlenih u zdravstvu, zaključeno je na današnjim pregovorima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo