Ministar Grubešić potpisao ugovor o nastavku realizacije projekta poboljšanja energetske učinkovitosti u bolnici u Novoj Biloj

Predsjednik FBiH Marinko Čavara i ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić jučer su službeno posjetili bolnicu „Dr. Fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj i tom prigodom razgovarali s ravnateljem bolnice prim. dr. Velimirom Valjanom i ministrom zdravstva i socijalne skrbi u Vladi ŽSB Nikolom Grubešićem.

Glavni povod posjeta bilo je potpisivanje ugovora za realizaciju projekta „Poboljšanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“. Ugovor je potpisao ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić i ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić.

U razgovoru za naš portal ministar Grubešić je istaknuo kako će bolnica od iduće godine imati pune učinke i efekte kada su u pitanju svi benefiti koji su programom predviđeni. Konkretno, jučer je potpisan ugovor u kojem će Ministarstvo prostornog uređenja transferirati 50 000 KM, a Vlada ŽSB je donijela odluku da će sudjelovati s dodatnih 20 000 KM i po predračunskim vrijednostima ovaj novac će biti dostatan za dvije lamele kad je u pitanju promjena prozora i vrata.

Federalni ministar Josip Martić kazao je kako se nada da će projekt energetske učinkovitosti u ovoj bolnici uskoro biti potpuno završen.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara. Čavara je rekao kako je bolnica u Novoj Biloj veoma značajna za zdravlje stanovništva središnje Bosne te da današnjim potpisivanjem ugovora i Federacija BiH pokazuje da ispunjava dio obveze prema ovoj ustanovi.

“Svaki novac koji se investira u bolnicu ne opterećuje nijednom konvertibilnom markom redovito poslovanje bolnice u Novoj Biloj. To su grantovska sredstva i predviđene će uštede u ekvivalentnu novca biti na raspolaganju bolnici u Novoj Biloj”, dodao je ministar Grubešić.

Završetak ovog projekta trebao bi biti iduće godine, a ukupna vrijednost istog je oko 450 000 KM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Osnovna škola Busovača

Predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača, Mirjana Plavčić, posjetila Osnovnu školu “Busovača”

Koncert Vesele note

Koncert “Vesele note” u Osnovnoj glazbenoj školi u Busovači