Četvrtak, 30 lipnja, 2022

Milanović pozvao hrvatsku ljevicu: Budite na pravoj strani podržimo naš narod u BiH

Pročitajte i ovo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je brodogradilište Tehnomont u Puli te održao radni sastanak s Upravom brodogradilišta.

Milanović se, među ostalim, ponovno dotaknuo situacije u Bosni i Hercegovini s naglaskom na gaženja političkih prava Hrvata.

Na novinarsko pitanje na koji način stanje u Bosni i Hercegovini može ugroziti sigurnost Hrvatske, s obzirom na to da je ranije Milanović predložio Vladi RH sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost o temi izbora u oktobru u BiH, Milanović je izjavio:

„Recimo da dođe do pobune u Bosni i Hercegovini, da se Hrvati odcijepe ili da proglase treći entitet. Dakle, oni prijete time. Meni je to ekstremno, to je krajnja varijanta, u kojoj ću ih ja, uz ovakvog jadnika od premijera, morati podržati. Ja ovo radim zato da se ovo izbjegne.”

Kazao je da će se, ne dođe li do reforme Izbornog zakona, Hrvati još više iseljavali iz BiH, te velikim dijelom dolazili u Hrvatsku.

„Situacija je vrlo ozbiljna, srećom, razoružani su svi. Vrlo je ozbiljna bila i u veljači 2014. kada sam otišao u Mostar i kad sam vidio kako hrvatske institucije na zapadnoj obali Mostara gore. Zapalili ih borci za demokraciju, demokratisti, kao komunisti i fašisti”, izjavio je Milanović, prenosi Anadolia.

On je poručio kako je to sigurnosni problem koji se može ponoviti te kako se Hrvati u BiH „ne mogu obraniti”.

Posebnu poruku poslao je ljudima u Hrvatskoj koji sebe smatraju ljevičarima.

„Poruka hrvatskoj ljevici: vrijeme je da budete na pravoj strani. Imate besplatnu vožnju; možete se šlepati uz mene i otići kad god hoćete. Zaštitite taj narod dolje. Spriječite širenje NATO-a, samo da se čuje naš glas. Finska je sigurna, neće je Rusija napasti. Rusija je zapela u Ukrajini i to će trajati”, poručio je Milanović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Vedran iz Fojnice i Frano iz Širokog na Blidinju otvorili “hotel s milijun zvjezdica”

Da su mladi pokretačka snaga našeg društva u svim oblastima – pa tako i u turizmu, pokazuje primjer mladića...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo