Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Milanović poručio: Ako treba, ravnopravnost Hrvata u BiH osigurat ćemo bezobrazno i drsko!

Pročitajte i ovo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravio je u Karlovcu na 30. obljetnici 13. Domobranske pukovnije Karlovac. U svom govoru govorio je i o Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Tu su pored profesionalnih brigada koji su udarna šaka – pesnica vojske RH, one koja je oslobađala i probijala. Ključnu ulogu, jednako važnu, imali su i Hrvatski domobrani. Ne samo ovdje u okolici Karolvca gdje ste doslovno branili svoj dom, nego i u planinama BiH – na Cincaru, preko Jajca, Šipova, Glamoča, Drvara, Mrkonjić grada. Tu su hrvatski vojnici ginuli doslovno do zadnjeg dana, do 10. mjeseca 95. godine. Što vlastitom odlukom, što na nagovor naših saveznika stvarali uvjeti za hrvatsku slobodu tamo malo više, u inozemstvu, u prvom inozemstvu, a na Kupresu i svim tim krajevima koji također za hravatsku znače”, rekao je Milanović te naglasio:

“Bez mira, stabilnosti, reda i demokracije, pravde na tim prostorima, nema niti slobodne Hrvatske. I tome danas služi hrvatska država kao instrument, da se mirnim načinom, ali i odlučno, ako treba bezobrano i drsko, osigura ravnopravnost tom narodu. To je zadatak o kojem naši pali heroji nisu rasmišljali, ali mislim da bi se s tim itekako složili.”

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo