Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Milanović odlikovao kardinala Puljića: Napravili ste puno za Hrvate u BiH

Pročitajte i ovo

Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao je nadbiskupa kardinala Vinka Puljića Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom.

Odlikovan je za doprinos u očuvanju hrvatskog identiteta te za iznimne uspjehe u međureligijskom, kulturnom i humanitarnom djelovanju.

Moja je čast i moje zadovoljstvo da Vam danas, u ime države Hrvatske, uručim ovo visoko odlikovanje, rekao je Milanović u uvodnom govoru.

Vaš rad, Vaše poslanje je nešto što pratim, što gledam i čega sam svjedok, kao i mnogi među nama već godinama. Mislim da ste u ovih više desetljeća ostavili jedan svijetao i blistav trag i kao čovjek i kao crkveni prelat Katoličke crkve, crkve kojoj pripada najveći dio hrvatskih građana, naših ljudi, Hrvata u BiH, dodao je Milanović.

Za Hrvate u BiH također ste napravili puno. Oni tamo žive u susjednoj, prijateljskoj državi čiju opstojnost nikada ničim neću dovesti u pitanje, ali čija prava, od kojih su neka ugrabljena, treba vratiti. To više nije Vaš posao, Vi ste učinili sve što se mogli sa svoje strane da odnosi između nacija i vjera u BiH ostanu harmonični, ljudski i u skladu s temeljnim načelima i postulatima onoga što propovijedate, a to je bratstvo, sloga, mir i ljubav među ljudima, rekao je hrvatski predsjednik.

Foto: Pixell

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Bolnica Travnik dočekala četvero novih specijalista u svom kadru: Dr. Šatrović organizirao prigodan prijem

U kabinetu direktora JU Bolnica Travnik, direktor ove Ustanove dr. Adnan Šatrović jučer je organizirao prijem za specijaliste koji...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo