Petak, 1 srpnja, 2022

Milanović: Nazvat ću svakog izdajnikom tko u saboru glasa za Finsku i Švedsku u NATO-u prije negoli se usvoji Izborni zakon u BiH

Pročitajte i ovo

Govoreći u Varaždinu, gdje je bio na proslavi Međunarodnog praznika rada, Milanović je novinarima izjavio da Hrvatska ima “povijesnu prigodu” da se izbori za bosanskohercegovačke Hrvate, što je ujedno i “hrvatski interes, a ne obijesna želja”.

“Borit ću se svom snagom i neću dati tim ljudima prostor da uništavaju državu. Ja se isto mijenjam, mijenjam način, ne uvjerenja. Jer vidim da se prostor sužava. Nemam političke instrumente u rukama. Nemam saborsku većinu koju nisam ukrao kao Plenković, nego sam je zaradio 2011. na izborima. Moram neke stvari govoriti. Svatko tko ne iskoristi prigodu, povijesnu, da se izbori za Hrvate u BiH, jer to je hrvatski interes, to nije kapric i obijesna želja, nama se tu radi o ušima, ako ne o glavi, da u Hrvatskom saboru ne glasa za nikakva širenja NATO-a, ne dolazi u obzir. Vrlo jasno govorim, dok se Hrvatima u BiH ne da pisano jamstvo da su stvari riješene.

Tko god ne bude glasao tako, ja ću ga nazvati izdajnikom, kao i svakoga tko će s njima popiti kavu. Znači, i njih ću proglasiti izdajnikom, jer nema druge.

Ja ću govoriti. Mogu poslušati svoju mamu koja je zgrožena mojim načinom komunikacije u 85. godini. Ali ne mogu drugačije. Kad bih govorio uspavljivački kao Plenković, UDBA-ina škola iz Kumrovca, nitko me ne bi slušao. Ovako preuzimam na sebe da me ljudi mrze, da budem grozan, da me gađaju jajima da bi me se čulo”, kazao je Milanović.

Milanović je, podsjećamo, prije nekoliko dana rekao da Finska i Švedska ne mogu u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Posredstvom Fonda solidarnosti liječeno gotovo pola milijuna pacijenata s područja Federacije BiH

Sredstva Federalnog fonda solidarnosti osiguravaju se dijelom iz doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, a dijelom iz proračuna FBiH preko...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo