Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

Milanović je bio potpuno u pravu. Turska je dobila što je tražila, a Hrvatska je mogla riješiti izborni zakon u BiH!?

Pročitajte i ovo

Turska, Finska i Švedska su potpisale sporazum koji će Finsku i Švedsku vrlo brzo uvesti u NATO a Turska je kakko je od prije poznato stopirala njihov ulazak iz svojih političkih interesa.

No, po ovom sporazumu Turska je zapravo dobila ono što je tražila a to je izgon pripadnika kurdskih organizacija PKK i YPG koji su smješteni u ovim zemljama, a koje Turska smatra terorističkim organizacijama.

Iako su Finska i Švedska visoko demokratizirane zemlje koje se godinama nisu slagale sa takvim stavovima Turske ipak su pristale na provedbu deportacija navedenih skupina. Naravno, glavni razlog je strah i prijetnje koje stižu iz Rusije da bi mogli ugroziti sigurnost i suverenitet ove dvije zemlje koje su u neposrednoj blizini Putinove Rusije. Ulazak u NATO je za ove dvije zemlje je svakako jedIna vrsta sigurnosti i vrlo teško će se Rusi odlučiti ma agresiju i rat s NATOM iako će pokušavati destabilizirati prostor postavljanjem svojih ubojitih sustava u blizini granice sa Finskom.

Također, već je poznato da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u više navrata govorio o hrvatskom vetu na ulazak ove dvije zemlje u NATO kako bi se rješio izborni zakon koji hrvatski narod u BiH a ujedno i hrvatske državljane nepravedno diskriminira. Sad je zapravo potpuno jasno da je Milanović bio u pravu i da je Hrvatska mogla bezbolnije doći do političke pobjede i izmjene izbornog zakona. Nema sumnje Hrvatska će zasigurno rješiti ovo hrvatsko pitanje u BiH, no malo je vjerojatno prije izbora mada jako lobira da se definiraju neke stvari oko implementacije izbornih rezultata.

Politički lider Hrvata u BiH Dragan Čović je jučer potvrdio da su predstavnici tri konstitutivna naroda pozvani u Bruxelles na nove razgovore i dogovore. Zanimljivo je da se više ne pozivaju pripadnici takozvanih građanskih opcije jer su u Bruxellesu konačno shvatili da su te opcije isključivo popunjene pripadnicima bošnjačkog naroda.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Lagumdžija otvoreno o pogubnoj bošnjačkoj politici: Umjesto da se pristupilo integraciji bar nekih opravdanih hrvatskih zahtijeva oni prijete Hrvatima da će im uzeti 6...

Nakon otvorene podrške Izraela izmjenama izbornog zakona BiH, koje predlažu HDZ i Hrvatska, za Klix.ba je svoj komentar dao...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo