Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Milanović ismijao hrvatskog novinara na pitanju o BiH a o Izetbegoviću rekao da je pakostan i pokvaren

Pročitajte i ovo

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je održao danas konferenciju za medije nakon jučerašnjeg obilježavanja 31. godišnjice osnivanja 4. gardijske brigade na Klisu. Priliku je iskoristio i da komentariše politiku u Bosni i Hercegovinu.

On je rekao da njegova izjava u kojoj kaže da će blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne usvoje izmjene Izbornog zakona u BiH, nije ucjena već iznuda. Na pitanje novinara koja je korist Hrvatske od toga, odgovorio je ironično.

“Nikakav. Mislim da to treba sve raspustiti, stavit zemlju na ler, outsoursati, ustvari monetizirati, dati drugom da s time upravlja. Ovo Hrvata prodati u roblje. Šta će nam to stvarno? Nemamo nikakav odgovor. Ako je to vaše pitanje to je moj odgovor”, kazao je.

“Natjerali su nas da se ponašamo na način na koji nisam najponosniji. Nemam ja ništa protiv Finske”, dodao je Milanović govoreći o svojim najavama blokade u NATO-u.

Zatim je govorio o načinu rješavanja problema sa izbornim reformama u BiH navodeći da Bakir Izetbegović neće izgubiti u tome jer je “pakostan i pokvaren”.

“Ko gubi u BiH? Realno gubi jedna dosta uska klika i kamarila sarajevska. Ne može izgubiti Bakir Izetbegović jer on je predstavnik Bošnjaka, on se ne predstavlja lažno. Tvrdnja da je Bosna sigurna dok su džamije pune je meni čudna, ne mislim da je Hrvatska sigurna dok su crkve pune. Neka su pune, ali to nema veze jedno s drugim. U Dansku ne ide niko u crkvu pa država nije propala. Neće izgubiti Bakir Izetbegović, on je samo pakostan i pokvaren. Ja to govorim u zadnje vrijeme jer nema druge. Izgubit će Komšić i njegova družina koji parazitiraju na hrvatskom glasu”, zaključak je Milanovića.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Bolnica Travnik dočekala četvero novih specijalista u svom kadru: Dr. Šatrović organizirao prigodan prijem

U kabinetu direktora JU Bolnica Travnik, direktor ove Ustanove dr. Adnan Šatrović jučer je organizirao prijem za specijaliste koji...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo