Milanović: Intoniranje himne BiH na početku svečanosti, a potom Hrvatske, pokazalo dobru volju i dobre namjere hrvatskog naroda u BiH

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u Čitluku na obilježavanju 29. godišnjice osnivanja Jedinice za posebne namjene “Gavran 2” pripadnicima HVO-a uručio odlikovanja hrvatskog trolista za osobite zasluge njenih pripadnika u ratu.

On je tom prilikom naglasio da je prije dvije godine počeo sa odlikovanjima pripadnika HVO-o, jer bez njih kao i bez vojske Hrvatske i Armije RBiH ne bilo ni Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Naglasio je kako je intoniranje himne BiH na početku svečanosti, a potom Hrvatske, pokazalo dobru volju i dobre namjere hrvatskog naroda u BiH.

“Ali mi imamo i potrebe i za te potrebe se moramo kao država i kao nacija kojoj vi pripadate boriti, ovoga puta ne oružjem ni silom. Ovoga puta upornošću, tvrdoglavošću i pameću”, rekao je.

Ističe da su izbori gotovi i da će predstavnici Hrvata sami odlučiti za dalje.

“Sada će predstavnici hrvatskog naroda sami odlučiti s kim će i kako će. Tu, po meni, moj posao i posao hrvatske zakonodavne vlasti naprosto zastaje. Ovo je vaša kuća i to su stvari vašeg intimnog prostora. Naš zadatak u hrvatskom vodstvu , matične države je da vi iz ovog materijala za koji ste se izborili na demokratskim izborima iz ovog sukna, tkanja možete tkati. Naš posao je samo da taj magazin ne bude prazan, da imate od čega tkati”, rekao je Milanović.

Naglasio je kao Hrvatska nema nikakve komplekse ni krivnju i da su Hrvati u BiH i u Hrvatskoj jedno samo u dvije zemlje.

“Nismo borci za globalne ideale, nego za svoje potrebi, svoje danas i sutra svoje djece”, zaključio je Milanović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Dujo iskreno: Braća su moj najveći ponos, veliko hvala svim braniteljima

Zašto Slovenija ne priznaje vozačke dozvole iz BiH?