Subota, 20 kolovoza, 2022

Mateo Marić: Planiramo uskoro i postavljanje “Spomenika ljubavi” u Vitezu

Pročitajte i ovo

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza je udruga koja je u nešto više od dvije godine posjetila više od 200 obitelji na području Viteza i središnje Bosne te pomogla im na razne načine, piše Večernji list BiH. 

– Ovog ljeta pokrenuli smo akciju obilaska starih, usamljenih, bolesnih i općenito osoba kojima je naša prisutnost i pomoć potrebna. Planiramo posjetiti što veći broj obitelji i pomoći im na razne načine, ali ono što je najvažnije – pružiti im istinsku blizinu i toplinu susreta – rekao je za Večernji list BiH predsjednik Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni Mateo Marić.

Kada je u pitanju financiranje svih aktivnosti koje provode, Marić kaže kako su posebno zahvalni njihovim dobročiniteljima, gospodarstvenicima i svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

– Dobra koordinacija s gospodarstvenicima i političkim subjektima od iznimne je važnosti za uspješno realiziranje projekata i aktivnosti. Naša Udruga je u koordinaciji s gospodarstvenicima s područja Viteza, načelnikom Viteza Borisom Marjanovićem i aktualnim ministrom zdravstva i socijalne politike Antom Matićem realizirala mnoge projekte i aktivnosti na području Viteza, a sve kako bi naša sredina bila ugodnija za život. I smatram da je to pravi put za uspješno realiziranje projekata – objasnio je Marić.

Kaže kako se može primijetiti da sve više ljudi traži njihovu pomoć.

– Što je Udruga aktivnija u humanitarnom radu, tako je i veća potreba za našom pomoći. Zadnjih nekoliko dana smo dobili mnogo zahtjeva za pomoć u ogrjevu jer je to jedna od najskupljih stavki za sve obitelji. Sve zahtjeve pokušavamo realizirati koliko nam to dozvoljavaju naše mogućnosti. Iako je zahtjeva puno i iako su nekad preteški za realiziranje, trudimo im se udovoljiti – navodi Mateo Marić.

Humanitarni rad, kako je objasnio, ima dvije strane medalje.

– Mene kao osobu ispunjava humanitarni rad i djelovanje u njemu jer ono što učinim drugome, trudim se da to učinim iz dubine svoga srca. U životu se vodim Božjom zapovijedi ljubavi – “Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe” i to mi je životni moto kojim se ponosim i koji ponosno ističem. A ona druga strana medalje je taj križ koji nosi humanitarni rad – koliko god čovjek činio za druge, uvijek će to za nekoga u očima biti malo i zapravo nevažno. Ali onaj tko zaista zna što je humanitarni rad, on će to razumjeti. A ako je humanitarni rad križ, a ja dio toga, isto tako sam ponosan jer nema uskrsnuća bez križa – objasnio je što sve nosi posao volontiranja.

Ističe kako Udruga u idućem razdoblju planira postavljanje “Spomenika ljubavi” u Vitezu za koji smatraju da će biti jedna od turističkih atrakcija za posjetitelje.

– U tijeku je restauracija “Društvenog doma” u Mjesnoj zajednici Gaćice u Vitezu. Udruga također planira nastaviti s interaktivnim radionicama, humanitarnim akcijama, edukacijama i mnogim drugim projektima od važnosti za mlade i sve žitelje Viteza i središnje Bosne – rekao nam je Marić.

Pozvao je sve mlade da im se jave i priključe u radu za dobrobit cijele društvene zajednice u kojoj živimo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo