Subota, 2 srpnja, 2022

Matej Periš ima lice smrtno uplašene osobe na slici prije nestanka dok njegovo društvo u Beogradu fešta, oglasila se i Maja Sopta

Pročitajte i ovo

Nakon što su na profilu @lelola__la objavljene nikad viđene snimke s večere u beogradskom restoranu Ambar otkud je splitsko društvo otišlo u Gotik te jasne slike iz kombija otvorile se nove dileme o nestalom Splićaninu.

Službena potraga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom nije donijela nikakav novi trag već mjesecima. Iako je na društvenim mrežama iščezla histerija oko Mateja Periša ipak oni najuporniji ne odustaju i sa ekipom sljedbenika s prostora bivše Jugoslavije nastavljaju potragu, objavljuju nove dokaze i otvaraju nove dileme. Praćenjem Instagram profila koji je najdalje otišao u komplementiranju video i foto materijala te objavi informacija – profila lelola__la uočili smo kako je svoj intelektualni potencijal korisnicima te društvene mreže stavio na uvid i Mate Puljak, istraživač prehistorijskih legendi, megalita i suradnik – bloger Piramida sunca Semira Osmanagića. On je otvorio novi kut gledanja na nestanak Mateja Periša te ukazao na opciju da njegov otac Nenad svojom šutnjom ne pridonosi rasvjetljavanju slučaja. Znakovito je kako se na istom profilu zadnjih tjedana oglasila i Splićanka Maja Sopta kojoj je Periš uputio zadnji poziv prije nestanka. Ona je tvrdila kako se nju na tom profilu proziva da je ubojica, na što su joj i tvorac profila kao i pratitelji odgovorili kako to nije istina jer za njih je Matej Periš živ, da nju nitko ne može prozivati ubojicom živog čovjeka, a ako ona ima nekih drugih informacija kao i ministar policije Srbije Aleksadar Vulin koji je rekao da nasilja nije bilo ali da tragaju za Matejevim tijelom da bi se ona trebala obratiti nadležnima.

Predzadnja Instagram lelola_la objava popraćena je slikom iz kombija na kojem je jedino u cijelosti vidljivo lice Mateja Periša dok su njegovim prijateljima prekrivene oči crno-žutim povezom glasi ovako: ‘I u sekundi se život okrene ! Ali za svaku sekundu života moramo biti svjesni i odgovorni što radimo ! Nemoguće je da se ništa ne zna! Nemoguće je da osoba nestane, a da odgovora nema! Odgovori su tu. Samo ih treba prepoznati! Istina nam je jedini put!’ Na tu su objavu uslijedili razni komentari a mi smo izdvojili komentar Dalmatinca Mate Puljaka. On se na svom profilu na Instagramu predstavlja kao istraživač povijesnih lokacija, narodnih legendi i autohtonog ilirskog stanovništva.

Puljak je napisao: ‘Ne treba se uzdati u to da će netko progovoriti jer možda ni sami ne znaju što ih je zateklo. Tu noć se očito trošilo svega. No, ako su svi uzimali sve, kako M. onda trči normalno? Kako preskače ogradu? Idemo se svi skupa naroljati, napušiti, našmrkati i trčat ćemo njegovom trasom. Mislim da bi upalili barem 1 alarm na nekom autu, da ne kažem koja bi smijurija bila kada bismo pokušali preskočiti kapiju ili se spustiti do platforme. Dakle, Matej Periš je mogao planski glumiti, tj. ne uzimati ništa i tako biti u prednosti. No, s druge strane, meni i dalje mira ne da pomisao da je namamljen, otet i proslijeđen dalje, ito ne u ulici nego kod Savanove. Mislim da ne treba slušati nikoga od onih koji su povezani s njim nego se uzdati isključivo u svoje oči i svoj zdrav razum.

Problem je u tome što nitko nije izašao pred sve one koji se trude pronaći Mateja reći im: “Mi znamo što je posrijedi, da ne gubite svoje vrijeme, odustanite”. To zamjeram Nenadu jer nikada nije bio iskren u javnosti. Stvorio je dojam da su u Beograd stigli sveci i apostoli. Narod je zatim jednog zamijenio za Mesiju. U dlaku ujedinjenje Crkava. “Neno” točno zna što je posrijedi. Ne može ne znati. Bilo je pametnije izići sa svim u javnost. To je greška i policije. Napravili su prostor za manipulacije i “cirkuzanje”. Kome se time najviše naštetilo? Mateju!!! Ako je živ, čemu da se sada vrati? Kako da objasni? Opet, ako je mrtav, bit ćemo ovdje još mjesecima i godinama. Lelolilelali će kosa posijediti. Opet kažem, najgore je roditeljima, stoga moraju pred kamere i reći ISTINU!

Dosta je prikrivanja. Upravo je to omogućilo preko 100 dana medijske gnjusobe. I gledam koliko koriste M.P. da bi sebi povećali broj pratitelja i pregleda. Otiđite na yt kanal …. momčić je…, Bog mu dao zdravlje i sve najbolje. Na svojim videima nije imao niti 300 pregleda, sada na Matejevim ima preko 300 000. Posljednji naslov “dječače plavi”, slika Mateja s Isusom u Raju, jednostavno je previše. Iskreno, riga mi se više na lažnu patetiku, “anđele”, sklopljene rukice, uplakane smajliće, urbane lutke, sve tipove brodova, Cobyja, pisme iz naftalina, Kacu, Acu i Bracu! Dosta mi je! “Iđen” i ja ća…’ – napisao je Puljak. Nije to jedina objava koju je komentirao Puljak.

Pratitelji tog profila upoznati su s činjenicom da se na tom profilu sa svog Instagram računa oglasila i Maja Sopta, Splićanka kojoj je Matej Periš uputio zadnji poziv upravo preko svog Instagram profila na kojem je imao onu već znamenitu rečenicu ‘Živi bogovski i ne očekuj ništa’. Naime, tvorac Instagram profila lelola__la pozabavio se činjenicom da su neki imali podatke o ruti kretanja Mateja Periša prije nego što je iste službeno 19. siječnja 2022. objavio srbijanski ministar policije Aleksandar Vulin na poznatoj presici na kojoj je obavio rekonstrukciju Matejevog kretanja u noći nestanka. Na tu su rekonstrukciju oni koji prate istragu i slučaj nestanka na društvenim mrežama te analiziraju video snimke imali puno primjedbi poglavito onih da su neki dijelovi zatamnjeni, izrezani da je na nekima očito štimano vrijeme, da neke sekvence nedostaju s kamera koje su bile u funkciji a koje nisu iz nekih nepoznatih razloga uvršteni u finalnu rekonstrukciju i slično.

Ta objava na instagram profilu lelola_la dogodila se prije 6 dana odnosno 15. travnja ove godine. Tvorac profila lelola_la uz sliku Vulina s rekonstrukcije napisao je sljedeće: ‘Ako se vodimo činjenicom da je Matej Periš u noći njegovog nestanka se kretao sam . I ako pogledamo karte koje su STANDARDNOM nespretnošću Maje izašle u javnost. Kako je moguće da karte nastanu prije objavljivanja same rekonstrukcije i prikaza svih kretanja Mateja. Maja je proslijedila screenshot-ove istih karata kako bi dokazala da su nastale 11.01. 2022 i s obzirom na jučerašnje pojavljivanje na mom profilu nepozvana je sama IZDALA da su prijatelji uradili karte. Ako ih je ona dobila 11. 01. 2022, kojeg datuma su onda prijatelji iste te karte uradili? Kako je moguće da prijatelji koji su svojim istupanjem u javnost( V.B) rekli da ne znaju apsolutno ništa o njegovom izlasku iz kluba i koji apsolutno smatraju sve misterijom da urade karte prije rekonstrukcije?! Koga smatrate pod oznakama (dvije taxi i 3 kretanja osoba)?! Sada ste gospođice pozvani! Jer ste sami svojom nespretnošću IZDALI prijatelje! M ,V, A, M, B, B! Kako je moguće da ništa ne znate?? Tko predstavlja ostale oznake kretanja???

Na tu je objavu bilo više komentara ali mi izdvajamo ona Mate Puljka ‘Metodološki je lako utvrditi kako M.S. nešto skriva. Neću reći laže. Može li ona znati što je posrijedi, a da ne bude direktno umiješana, niti kriva? Može, ali… Da je ona ubojica to sigurno nije. Bitno je zaključiti da nešto ipak zna. Možda ne smije reći. Intervju izgleda kao da je dat pod pritiskom ili čak prisilom. Prošao je gore nego što je itko očekivao. Dio je naučila napamet, dio je muljala, dio govorila istinu. Sve to ne mora ništa značiti jer je izjavila da i sama nešto koristi. Bila je i među prvima koji su rekli da je i M. koristio. Dakle, plesnimo se više i shvatimo kako postoji realna mogućnost kako u ovoj priči uopće nema nikakvih “anđela”, ni smeđih ni plavih. Stvoren je dojam da su to savršeni momci. Bio je to klasični PR kojega su svi gurali, pogotovo Nenad.

Da su anđeli ne bi išli u Gotik, niti bi trčali Beogradom kao svojim vlastitim selom. Naravno da sva ta mladost koristi ponešto, možda ne toliko često, ali tu i tamo sigurno da. Ako itko može pomoći riješiti slučaj onda je to M.S., samo joj treba osigurati sve što je potrebno. Ona je posljednji kontakt, ne može ne znati ništa. Kažu da joj je vještačen mobitel, s M. se nije čula od ljeta. Tko kaže da M.S. nije imala drugi mobitel? Isto tako je mogao imati i M.P. Osobno ne bih pljuvao po njoj niti ju krivio bez dokaza. Intervju nije nikakav čvrst dokaz, samo dokazuje da nešto zna. Meni je, iskreno, čudno spominjanje snijega. Mislim da svi oni koji govore da laže ne trebaju sudjelovati u raspravama. Maja je vidjela snijeg (ne izmisliš snijeg, ne pada svaki dan) kada je Matej zvao, samo je problem u tome što je snijeg pao deset dana iza Nove. E sad, neka svatko zaključi što želi.

Je li time Maja nesvjesno otkrila da je Matej bio živ kada je pao prvi snijeg? Što se dogodilo s Matejem zna ograda kod Savanove. Svi oni snimci koji su upućivali na to da je ranije otet i da se radi o dvojniku, mogu biti manevar da se fokus makne s događaja na platformi. Ako se bavimo tim snimkama nećemo se baviti oštećenjima ograde kod Savanove. Od prvog tjedna tvrdim da je dolje u mrtvom kutu čekalo plovilo. Satom je mogao i sam manipulirati’, napisao je Puljak. Taj komentar logično je uslijedio nakon prethodne objave na profilu lelola_la. Naime, tamo je tvorac profila objavio dokaze javljanja Maje Sopte na taj profil i njene ogorčene komentare. Objava se dogodila 15. travnja i glasila je: ‘

lelola__la Sami ste se pronašli u tekstu ! Sami ste se na isti post nakačili nepozvani. Kada ste bili pozvani niste odgovorili na isti. A kao što kažete da je sve od početka, znači da redovno pratite nekoga ko pojma nema! Vas se gospođice nigdje nije spomenulo ubojicom, zločincem itd.. Opet ste si sami dali taj epitet ! A zašto???? I ako već šaljete i privatno poruku i potpisujete se kao crna Maja, opet da napomenem da je to djelo vaših riječi, a ne mojih. Lijep pozdrav!’ – napisala je lelola_la. Nakon toga uslijedio je komentar: ‘bijeli_snijeg Zaista, zašto bi netko nekoga nazivao ubojicom, ako mi svi vjerujemo da je Matej ziv? Svi se pitamo gdje je, što mu se dogodilo, ali nitko ga ne smatra mrtvim i nećemo jedino nedaj Bože da mu nađu tijelo. Tko je umiješan i kako je umiješan to je naše pravo da ispituje, a dotični neka suvislo dokazuju da nisu umiješani u Matejev nestanak. Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno , a dotle ćemo istraživati , jer policija šuti , a mi želimo odgovore’. Isti profil napisao je još jedan komentar:

‘Dotična osoba bi morala malo pripaziti na svoje ponašanje, jer tako izaziva niz negativnih misli prema njoj. Želju za provodom bi mogla malo prikočiti dok su sve oči uprte u nju. Ja Mateja nikada nisam srela u životu, a ne prođe ni jedan dan da ne pomislim na njega koliko me je pogodio njegov nestanak. Poznavali su se pa kako ona nema ni malo žala u sebi ….. ma joj , ne da mi se više…..’. No, jedinstveni komentari uslijedili su na spomenutom Instagram profilu kada je objavljena slika Mateja Gotika s dvojicom prijatelja iz restorana Ambar. Na slici Matej sjedi i kraj njega su dva prijatelja sa širokim osmijesima. No, Matej gleda isprazno u pravcu kamere i ima posve izgubljeni, dapače krajnje preplašeni izraz na licu.’ Ta je objava od strane vlasnika profila komentira na sljedeći način:

‘lelola__la: Kada kažu da kamere “nisu radile” u Gotiku i restoranima … Kao da je to bitno pored svih mobitela i snimaka osoba koje su bile tamo ! Svaka fotografija i video mogu biti od velikog značaja, zar ne ?! Ako si bio/bila tu noć u restoranu Ambar, klubu Gotik ili si šetao ulicama Matejevog kretanja javi se! Svaka informacija može biti preokret! I hvala svima koji su iskreni i koji se javljaju s istinitim informacijama, a ne lažnim teorijama! Jer samo tako će se doći do prave istine i odgovora na pitanje: Gdje je Matej Periš?’ – glasilo je na kraju pitanje Instagram profila lelola_la. Uslijedili su komentari: ‘marica_mariposa Ovdje je nešto čudno, prijatelji izgledaju veseli i opušteni a Matej čudan, prestrašen.Možda je nešto pošlo krivo a ne po planu tu večer…’

I drugi komentar bio je sličan: ‘natasa5017 Matej čudnu facu kao da je prestravljen’. Bilo je i zanimljivih pitanja: tako profil miraflores567 pita profil @lelola__la ‘Da li je moguće da je neko od prijatelja koji (po izjavama u javnosti) nije doputovao sa Matejevom ekipom, ipak bio te večeri u Bgd, tj.ispred B.hale?’. Jedna je komentatorica primijetila kako je Matej u kombiju imao žutu ‘duksu’ odnosno majicu s kapuljačom koju mladi u Hrvatskoj zovu hudica a u Srbiji duksa a da je istu takvu u restoranu Ambar imao Matejev prijatelj koji ga grli dok Matej tupo zuri u prazno. U svakom slučaju na kraju istaknimo kako je misterij nestanka mladog Splićanina privukao pažnju mnogih osoba istraživačkog duha.

Očito je preusmjerio i pažnju Dalmatinca Mate Puljka koji osim što piše o misterijama na blogu Piramida sunca bosanskog istraživača i znanstvenika Semira Osmanagića koji je po majci Bračanin, traga za povijesnim artefaktima već i studiozno istražuje i piše o hercegovačkim i dalmatinskim megalitima. Istaknimo kako je megalit po definiciji veliki kamen koji je korišten za izgradnju pretpovijesne građevine ili spomenika, samostalno ili zajedno s drugim kamenjem. Samo u Europi ih ima preko 35.000, koje se nalaze široko od Švedske do Sredozemnog mora. Puljak se osim potrage za megalitim bavi i potragom za piramidalnim tvorevinama na kršu Dalmacije i Hercegovine i sve to objavljuje Face sljedbenicima ljubiteljima ilirske baštine, te javnosti objavljuje dokaze Protodaorskog megalitskog hrama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Odselili se iz BiH na Maltu: “Ovdje je za djecu sve besplatno, uz jedan uvjet”

‘‘Da je situacija u BiH malo drugačija i bolja, nikada ne bismo ni otišli – ali tako je kako...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo