Makarska rivijera: Masovna uhićenja na plažama zbog paradajza, lubenice i pašteta

Policija je ovih dana na makarskoj rivijeri imala pune ruke posla. Naime, kako pišu lokalni mediji, provedena su masovna uhićenja stranih turista koji su svoje godišnje odmore provodili na ovom dijelu jadranske obale.

Saznajemo da je prilikom privođenja grupa turista iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova pružala otpor, ali sve je okončano bez ozbiljnijih incidenata.

Iz policije nema podataka o razlozima uhićenja, ali pretpostavlja se da su stranci uhićeni zbog velikih količina paradajza i pašteta koje su nosili na plažu, odbijajući restoransku hranu zbog visokih cijena. Navodi se također da su mnogi od prijestupnika u tijeku uhićenja pokušavali pojesti spornu hranu.

Navodno je uhapšen i jedan Sarajlija jer prilikom prodaje kukuruza nije izdavao fiskalne račune, a nagađa se da je koristio i tuzlansku, a ne domaću, sol što je jedan od težih prekršaja. Nakon informativnih razgovora svi uhićeni pušteni su na slobodu, a paradajz i paštete nisu im vraćeni.


Tekst je satiričnog karaktera.

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.

Radiosarajevo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Desetine tisuća navijača ispred Vječne vatre nestrpljivo očekuje prvake Europe

Ahmed Srebrenica

Ahmed Srebrenica, mladi košarkaš Busovače: Najveća želja dres BiH