Subota, 2 srpnja, 2022

Lijepo vrijeme izmamilo oružane sukobe na ulice Sarajeva

Pročitajte i ovo

Serijom bombaških napada kao i sa nekoliko pucnjava, zvanično je otvorena i sezona oružanih sukoba u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Očigledno da je lijepo vrijeme žestoke momke sarajevskog asfalta ponovo izmamilo iz svojih jazbina.

“Čitam evo već danima i srce mi je ko džamija kada vidim koliko okršaja ima po gradu. Mi smo vazda bili poznati kao grad ozbiljnih mangupa i momaka, a izgleda da smo uspjeli ponovo vratiti tu titulu. U samo par dana bačeno je nekoliko bombi i zabilježene su dvije, tri pucnjave.

To realno govori o tome kako je naš narod spreman i repetiran da brani svoje, ma ko god da mu prijeti. Oni iz Beograda se nešto furaju, oca mi dragog nije bilo pucnjave od septembra prošle godine. Kakvi oni Gospodara mi”, kaže Jasmin Šišić-Šike jedan od žestokih momaka sa Alipašina.

Zima je bila poprilično mirna i tiha za građane Sarajeva i nije bilo većih incidenata, a Šike navodi da za to ima valjan razlog.

“Možda da je bio jedan bombaški napad tokom zime i to je to, smiješno realno ništa. Momci tokom zime treniraju, slabije se kreću i nabijaju masu. A druga stvar, mi mangupi smo ozbiljna šminka i nemamo živaca da pravimo neke akcije kada je blato ili snijeg, lako se uprljamo, a ne volimo to.

Dakle moraš vazda biti picikato čak i kad ideš u belaj. Drago mi je eto da su se naši sokolovi probudili dolaskom proljeća i da ponovo svima možemo dati do znanja kakve mangupe Sarajevo ima na ulicama”, dodao je Šike.

Na svu sreću, naši momci nisu baš spretni sa nišanjenjem, a bombe se većinom bacaju na privatne objekte, tako da nije bilo do sada civilnih žrtava.

Tekst je satiričnog karaktera. Izmišljen je. Izvor: Satro.info

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Odselili se iz BiH na Maltu: “Ovdje je za djecu sve besplatno, uz jedan uvjet”

‘‘Da je situacija u BiH malo drugačija i bolja, nikada ne bismo ni otišli – ali tako je kako...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo