Srijeda, 6 srpnja, 2022

Liječnička komora FBiH čestitala Svjetski dan doktora obiteljske medicine

Pročitajte i ovo

Liječnička komora FBiH čestitala u četvrtak svim obiteljskim liječnicima Svjetski dan doktora obiteljske medicine.

“Obiteljska medicina je prva stepenica u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i ona je nositelj zdravstvenog sustava. U njihovim je rukama obitelj i svjetsko društvo, a doprinos obiteljskog liječnika u očuvanju javnog zdravlja neprocjenjiv je, tim više što stvarnim potrebama stanovništva svakodnevno odgovara, stoji na usluzi i brine o njihovom zdravlju nedostatan broj obiteljskih liječnika, istaknula je u priopćenju za javnost predsjednica Liječničke komore FBiH dr. Amila Bećirović.

Oni prate cijelu obitelj, napomenula je, brinu o pacijentu od rane životne dobi do duboke starosti te osim zdravstvene, poznaju i socijalnu situaciju u obitelji.

“To im u mnogome olakšava dijagnostiku i liječenje pojedinih stanja te doprinosi otkrivanju faktora rizika za pojedine bolesti. Ostalim članovima obitelji, koji su uz oboljelu osobu, liječnik obiteljske medicine pruža psihološku podršku i savjete o načinima i izvorima pomoći u novonastaloj situaciji”, kazala je Bećirović.

Dalje je navela kako je liječenjem u ambulantama, kućnim posjetama, savjetima i razgovorom, obiteljski liječnik otvoren za sve vrste savjeta zdravstvene prirode, rješavanja zdravstvenih problema, kao i socijalnih problema u obitelji i izvan nje.

Pa i pored svih poteškoća s kojima se susreću u radu, u borbi protiv covida-19 još jednom su pokazali da je njihova uloga ključna u očuvanju zdravstvenog sustavu.

“Upravo zaposleni u obiteljskoj medicini podnijeli su težak teret pandemije i pored svih nedaća s kojima su se susretali u radu pokazali su profesionalnost, požrtvovanost, solidarnost i prilagodljivost, te uspjeli odgovoriti profesionalno svim izazovima koje nam je donijela pandemija, često radeći prekovremeno, za nekoliko timova medicine istovremeno”, zaključila je predsjednica Liječničke komore FBiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča o nevjerojatnoj hrabrosti, požrtvovnosti i vjeri misionarke Vedrane Ljubić

Napali su je mačetom, bila je na rubu smrti, vidjela je stvari koje običan čovjek ne može niti zamisliti,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo