Lidija Bradara prijedlog za predsjednicu Federacije BiH

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana 39. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, gdje je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji, aktivnostima na implementaciji rezultata Općih izbora 2022, te je Predsjedništvo uradilo pripremu za sjednicu Središnjeg odbora HDZ-a BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nakon održane sjednice Predsjedništva obratio se medijima te kazao kako će zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto biti prijedlog HDZ-a BiH za predsjedateljicu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Po ustaljenoj praksi rotacije, u novom mandatu čelnu funkciju u Vijeću ministara trebao bi obnašati kandidat iz hrvatskog naroda.

Pored toga, predsjednik Čović je kazao kako će prijedlog za predsjednicu Federacije BiH biti Lidija Bradara.

„Više puta sam rekao da ćemo imati uravnotežen odnos dama i gospode. Vezano za imena i resore u Vijeću ministara idući tjedan ćemo voditi razgovore. Nastojat ćemo napraviti korektan dogovor između tri predstavnika vlasti i važno je da to zajednički funkcionira“, kazao je predsjednik Čović.

Kada je u pitanju Federacija BiH, istaknuo je kako je jedino sigurno da će ministar financija i zamjenik predsjednika Vlade biti iz HDZ-a BiH.

„Nastojat ćemo da naš utjecaj u toj Vladi bude izraženiji. Predsjednik Vlade bit će Bošnjak, pa će Domom naroda predsjedati Hrvat“, kazao je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cvitanović: HDZ 1990 će s HNP-om imati 4 izaslanika u Federalnom i jednog u državnom Domu naroda, s HDZ BiH nije bilo razgovora

Ustavni sud BIH odbacio Komšićev pokušaj da se Bošnjacima osigura kontrola nad Domom naroda FBiH