LAŠVANSKA DOLINA NA PLATNU: Kratki film “Neki novi klinci” na najvećem online filmskom festivalu

0
254

Kratki igrani film “Neki novi klinci” izabran je za sudjelovanje na najvećem online filmskom festivalu pod nazivom “IndieWise”.

Festival je pokrenuo bahamski redatelj i poduzetnik Jarrod Knowles, s namjerom da svima omogući gledanje neovisnih filmskih ostvarenja niskog proračuna, da se natječu te na kraju dobiju objektivnu povratnu informaciju od kolega iz svijeta filma.

Film “Neki novi klinci” bio je nominiran za nagrade u 6 kategorija (najbolji kratki film, najbolji film na stranom jeziku, najbolja kinematografija, najbolji glumac, najbolji scenarij i najbolji redatelj), a uskoro ćemo doznati jesu li mladi filmaši osvojili jednu od tih nagrada.

“Bio sam presretan kada sam dobio e-mail s pozitivnim odgovorom od organizatora festivala. Film su konstantno odbijali domaći festivali, što i shvaćam zbog konzervativnosti naše sredine, ali i teme koju sam obradio. Evo, u Americi smo prošli, što znači da smo napravili nešto dobro. Sada ostaje samo nadati se da će nas iduće godine pozvati u Miami na “live event”. Ovo je dokaz da našem gradu pod hitno treba filmsko udruženje kako bismo nastavili učiti i razvijati ozbiljnije projekte jer kinematografija je jedan od najboljih promotora neke države”, kazao je scenarist filma Darijo Bošnjak.

Film je sniman na lokacijama Lašvanske doline (Stara Bila, Nova Bila i Putićevo). U projektu je sudjelovalo više od 40 ljudi iz svih dijelova BiH, piše Večernji list.