KSB: Nema krize u Vladi, razgovori pri kraju, sljedeći tjedan nastavak prekinute sjednice

0
48
Nakon što je posljednja sjednica Vlade 11. travnja prekinuta zbog svađe premijera Tahira Lende i županijskog ministra, obrazovanja, znanosti, kulture i športa Bojana Domića, uzrokovane različitim pogledima na točku koja se ticala raspodjele sredstava za školska natjecanja, ministar Domić kaže kako krize u Vladi nema, te da su pri kraju razgovori kojima se nastoji postići kompromisno rješenje.

Mislim da krize i Vladi nema. Sjeli smo i razgovarali, ti razgovori su pri kraju i postavit ćemo neke nove odnose s malo više uvažavanja obje strane. Sljedeća sjednica možda bude već sljedeći tjedan, rekao je Domić.

Sama točka raspodjele sredstava za školska natjecanja, tvrdi ministar, nije bila kamen spoticanja.

Razlika između raspodjele sredstava u 2018. i 2019. je skoro pa nikakva. Sjednica nije ni prekinuta zbog te točke, nego zbog načina rada Vlade. Nama je bio problem delegiranja i povlačenja točaka dnevnog reda. Ministarstva su ovlašteni predlagači i kada točke dođu na dnevni red, Vlade se o njima mora izjasniti. Takve stvari se ubuduće neće događati, razgovaramo i raščišćavamo stvari i neće biti problema, rekao je Domić, piše drukciji.ba.