Krivotvorenim računima izvukli 128.000 KM poticaja

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije 10 izveli operativno-stratešku akciju ”Faktura” na području općina Tomislavgrad i Kupres, zbog sumnje u izvršenje kaznena djela ”Obmana prilikom dobivanja kredita ili drugih pogodnosti”  iz člana 268. KZ FBiH i ”Krivotvorenje isprave” iz člana 373. KZ FBIH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Livnu policijski službenici Federalne uprave policije su lišili slobode osobe J.B. (1974) i I.B. (1972) iz Tomislavgrada.

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičeni, te su privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija koji se mogu dovesti sa izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Spomenuta lica se sumnjiče da su u određenom vremenskom razdoblju uz svoje zahtjeve za ostvarivanje prava na dobivanje poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, prilagali krivotvorene račune bitne za ostvarivanje prava na poticajna sredstva, čime je prouzrokovana šteta po Budžet Federacije Bosne i Hercegovine u iznosu većem od 128.000,00 KM.

U okviru iste akcije izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi i trećeosumnjičeni Ž.D. (1958) iz Kupresa. Ovo lice se sumnjiči se da je za određene novčane iznose krajnjim korisnicima nabavljalo krivotvorene fakture, koje bi isti prilagali uz svoje Zahtjeve za ostvarivanje prava na dodjelu novčanih subvencija u poljoprivredi.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predane u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije 10 uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, asistenciju policijskim službenicima Federalne uprave policije su pružili policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Županije 10.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mercedes završio na krovu

Službeno: EU uvela jedinstvene punjače za mobitel