spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Kriminal u BiH: Osumnjičen da je nelegalno prodao trupce za 244 tisuće KM, radnicima ni doprinose nije uplaćivao!

Muškarac inicijala V. C. iz Bosanske Dubice osumnjičen je da se neovlašteno i u većem obimu bavio trgovinom i posredovanjem pri trgovini trupaca ukupne vrijednosti 244.000 KM, a prema radnicima nije izmirivao obaveze.

Protiv njega su službenici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor podnijeli izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela nedozvoljena trgovina, povreda osnovnih prava radnika i povreda prava iz socijalnog osiguranja.

Osumnjičeni V. C. se tereti da se u periodu od lipnja 2021. godine do aprila 2022. godine neovlašteno i u većem obimu bavio trgovinom i posredovanjem pri trgovini pilanskih trupaca ukupne vrijednosti 244.166,90 KM, te da je u istom periodu angažirao radnike za obavljanje šumskih radova s kojima nije zaključio ugovor o radu niti je uplaćivao doprinose koji proistječu iz radnog pravnog odnosa, čime je radnicima uskratio prava iz radnog odnosa i penzijsko-invalidskog i socijalnog osiguranja – navodi se u saopćenju PU Prijedor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM