spot_img

Kreševska viljamovka rakija “Šakić” trijumfirala na svjetskoj dodjeli nagrada IWSC u Londonu 2024.

Svjetsko natjecanje International Wine and Spirit Competition (IWSC) u Londonu, jedno je od najvećih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete vina i alkoholnih pića, gdje svake godine pristižu prijave iz preko 90 zemalja svijeta i to preko 30 tisuća uzoraka svih alkoholnih pića koje ocjenjuju najpoznatiji svjetski stručnjaci.

Josip Šakić i sin Antonio Šakić, proizvođači rakije iz Kreševa, postigli su veliki uspjeh na svjetskom natjecanju u Londonu.

U konkurenciji od preko 4000 uzoraka žestokih pića, njihova rakija je osvojila impresivnih 91 od 100 bodova i tako zasluženo dobila srebrenu medalju.

Njihova posvećenost, stručnost i ljubav prema tradicionalnoj proizvodnji rakije ostavila je snažan dojam na sudije o čemu nam i govori njihova ocjena. Ova nagrada nije samo veliko priznanje za Josipa i Antonia, već i za cijelu zajednicu malog Kreševa koje je sada postalo poznato i po vrhunskoj rakiji. Rakija “Šakić” privlači pozornost ljubitelja dobrog zalogaja i pića nakon već mnogo osvojenih nagrada a srebro iz Londona samo će dodatno podići njenu reputaciju.

Čestitamo im na velikom uspjehu i nadamo se da će nastaviti svoj rad sa istim entuzijazmom i predanošću. Ukoliko vas zanima kupovina njihovih rakija možete se obratiti putem facebook profila “Rakija Šakić” ili putem e-maila [email protected]

Kresevo.info

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti