spot_img

Košarkašice Busovače nakon 10-godišnje pauze ponovno na parketu

U nedjelju, 8. studenog 2015. nakon gotovo 10 godina ne nastupanja u seniorskoj konkurenciji, najtrofejnija ekipa iz pogona Košarkaškog kluba “Busovača” ponovno je na parketu. Naravno, riječ je o ženskoj seniorskoj selekciji Košarkaškog kluba “Busovača”. Ova ekipa, koju vodi trener Pero Marković, imat će svoju premijeru dan ranije u prvenstvenom srazu u Posušju protiv istoimene ekipe.

Nedjeljni protivnik naših košarkašica je ekipa ŽKK “Zrinjski 2010”. Ova utakmica će biti pravi ispit generacije koju predvode Marina i Manuela Vuleta, Marta Dujmušić, Sonja Vujović, Lejla Sarajlić, Tihana Miličević, Edina Smaka, Marela Komšić, Patricija Krišto, Ana Eldić te pojačanja iz Zenice, Milica Zeljković i Adna Lončarević.

“Imamo izrazito mladu (prosjek godina je 17), ali i perspektivnu ekipu. Uz domaće košarkašice ekipa je dobila i pojačanje iz Viteza, a riječ je o Ani Eldić. Ana je svoje prvo znanje i košarkaške korake stekla u našem klubu. Timu su se, osim nje, pridružile i perspektivne kadetkinje iz Zenice, Adna Lončarević i Milica Zeljković, te Marela Komšić iz Kiseljaka”, rekao je za naš portal Pero Marković, trener ove selekcije.

Upitan o očekivanjima za predstojeću natjecateljsku sezonu, trener Marković je istaknuo da je teško je govoriti o istima. “Jedno je sigurno, djevojke će dati sve od sebe i sigurno neće biti nikome lak protivnik”, dodao je on.

Utakmica se igra u nedjelju, 8. studenog 2015. u 15 i 30 sati u sportskoj dvorani Srednje škole “Busovača”.


Utakmica košarkašica Busovače sjajna je uvertira za glavni događaj košarkaške nedjelje u Busovači. U okviru 3. kola seniorske lige KS HB u goste Busovači dolazi ekipa VKK “Mostar”. Nedjelja utakmica odlična je prilika domaćim košarkašima da ponove igre iz prijateljskih pripremnih utakmica i konačno ostvare svoju prvu prvenstvenu pobjedu.

Utakmica je na programu u 18 sati u sportskoj dvorani Srednje škole “Busovača”. U ostalim utakmica 3. kola sastaju se: Čapljina – Livno, Novi Travnik – Široki II te Tomislav – Grude.

Iz Uprave Košarkaškog kluba “Busovača” obavijestili su nas da je predviđen i dodatni program za ovaj košarkaški dan. Naime, u nedjelju će po prvi put na košarkaškim utakmicama nastupiti i busovačke mažoretkinje.

Spomenut ćemo i da mladi košarkaši Busovače sutra putuju u Tomislavgrad na utakmice s istoimenim domaćinom.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti