Kolinda Grabar Kitarović: Hrvatska će i dalje ulagati u središnju Bosnu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, tijekom jučerašnje posjete središnjoj Bosni, da će se nastaviti zalagati za članstvo BiH u Europskoj uniji (EU) i NATO-u, kao i za daljnje zbližavanje dviju zemalja u projektima koji su u interesu lokalne zajednice.

Predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB, predsjednik OO HDZ BiH Busovača i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić uputio je riječi dobrodošlice predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar – Kitarović.

Iznimno mi je drago vidjeti napredak ovog kraja. Bolnica u Novoj Biloj predstavlja poseban simbol, koji pamtimo iz drugih vremena, i drago mi je vidjeti da je to danas suvremena zdravstvena ustanova koju je izgradila Vlada Republike Hrvatske – izjavila je hrvatska predsjednica nakon posjete bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj kod Travnika.
Grabar Kitarović je naglasila kako se će zalagati da Vlada Republike Hrvatske i dalje ulaže u ove, ali i druge krajeve BiH, kako u gospodarstvo, tako i u socijalnu i zdravstvenu infrastrukturu.

Ravnatelj bolnice u Novoj Biloj Velimir Valjan podsjetio je na uvjete u kojima je tijekom proteklog rata radila bolnica u Novoj Biloj, koja je tada bila smještena u crkvi, te je naglasio da je ona simbol opstojnosti Hrvata u središnjoj Bosni.Bolnica je, kako je rekao, izrasla u modernu ustanovu koja uskoro planira proširenje kapaciteta koji će omogućiti kvalitetniju zdravstvenu uslugu ali i zapošljavanje mladih zdravstvenih djelatnika, a time i zaustavljanje njihovog odlaska izvan BiH.

Posjeti bolnici u Novoj Biloj, prethodio je sastanka predsjednice Republike Hrvatske s gospodarstvenicima i političarima u Vitezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Fra Tomislav Trogrlić

Preminuo fra Tomislav Trogrlić

Eduardo Marković Kiseljak

Spasimo život dječaku Eduardu Markoviću