Utorak, 5 srpnja, 2022

Klas otkupio 1.100 tona visokokvalitetnih malina

Pročitajte i ovo

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo otkupila je u ovogodišnjoj sezoni 1.100 tona visokokvalitetnih malina, ostvarivši suradnju s 800 kooperanata s područja Županije Sarajevo, Srednjobosanske županije i Zeničko-dobojske županije.

Rukovoditelj Stručne službe razvoja proizvodnje i otkupa malina kompanije Klas Esad Babić rekao je kako je ovogodišnji otkup malina veći od prošlogodišnjeg za gotovo 100 posto.

– Prebacili smo vlastiti plan i to ne bi bilo moguće da nam bh. malinari nisu ponovno ukazali povjerenje, a mi to povjerenje ispoštovali. Svi kooperanti su isplaćeni za svoje proizvode. Analize su pokazale da Klas i ove godine ima najbolji kvalitet malina, koje jamče zdravstvenu sigurnost potrošača, i upravo po tome nas kupci prepoznaju i traže našu malinu – kazao je Babić.

Iz Klasa navode da Stručna služba svake godine obilazi proizvođače i njihove malinjake, provodi edukacije i vrši stručni nadzor proizvodnje i otkupa, a sve radi postizanja visokih prinosa i dobrog kvaliteta plodova, bez prisustva pesticida i sigurne mikrobiološke ispravnosti.

U 2016. godini planiraju proširiti suradnju, otkupiti, uskladištiti i preraditi oko 2.500 tona malina i drugog jagodastog voća, te planiraju proširenje prerađivačkih i kapaciteta hladnjače u Blažuju, ali i izgradnju nove hladnjače u Tešnju.

Uz 1.100 tona malina sorti Vilamet, Miker i Polka do sada je otkupljeno 10 tona plantažne kupine, 17 tona plantažne jagode, tona šumske kupine, 20 tona šumske borovnice i 12 tona šumske brusnice. Otkupljeno voće će dijelom biti prerađeno za potrebe Klasove proizvodnje, a veći dio izvezen na tržišta EU, Japana i Turske, priopćeno je iz Klasa. (Fena)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zbog prodaje lošeg goriva naftaši u BiH kažnjeni sa 300.000 KM

Na benzinskim pumpama u Srpskoj od početka ove godine uzeto je ukupno 835 uzoraka goriva, a laboratorijskim analizama je...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo