Kiseljak: Uređuje se središta grada

Proteklih godina u Kiseljaku je urađen niz projekata čiji je cilj urediti, odnosno urbanizirati središte ovog mjesta. Najviše posla općinske vlastima imaju oko uređenja korita triju rijeka koje protječu kroz Kiseljak, prije svih Lepenice…

Korito rijeke Lepenice koja presjeca samo središte Kiseljaka tako je proteklih godina dosta uređeno. Osim proširivanja i produbljivanja korita, izgrađeni su i potporni zidovi, uređena šetališta pokraj rijeke. Radovi na uređenju korita rijeke Lepenice nastavljeni su i ovih dana, javlja Artinfo.ba.

“Ovog puta radi se na uređenju korita rijeke Lepenice prema Visokom, odnosno prema gradskoj obilaznici, u duljini od 200 metara. U proširenje i prudubljivanje korita te izgradnju potpornog zida uložit će se oko 80 tisuća maraka, a Kiseljačani će uz ljepši izgled ovog dijela gradskog središta dobiti i novih 200 metara šetnice”, kaže Mladen Mišurić-Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

Osim estetskog i ovaj projekt ima još jedan cilj, prevenciju od poplava, naglašava načelnik Kiseljaka.

Projekt uređenja korita rijeke Lepenice prema Visokom prvi je u nizu koji će se realizirati u ovom dijelu Kiseljaka.

“U ovom dijelu Kiseljaka, sukladno odluci Općinskog vijeća, gradit će se sportsko rekreacijska zona. Njezinom izgradnjom Kiseljak će dobiti niz sportskih i terena za rekreraciju koji mu u ovom trenutku nedostaku”, pojašnjava Mišurić-Ramljak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mirko Šarović

Šarović potvrdio da je Hrvatska blokirala izvoz mlijeka iz BiH

Pero i Snežana Gudelj

Pero Gudelj sve je bolje, Tužiteljstvo čeka rezultate nekoliko analiza