Kardinal Puljić primio novoimenovanog hrvatskog veleposlanika u BiH

0
51
Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je u srijedu, 4. rujna 2019. godine u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu novoimenovanog veleposlanika Republike Hrvatske u BiH mr. sc. Ivana Sabolića i njegovu suprugu gđu. Luciju Sabolić. Sastanku je nazočio i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić.

Kardinal Puljić tom prigodom ukratko je predstavio povijest i današnju sliku Vrhbosanske nadbiskupije, te drugih biskupija koje pripadaju metropoliji na području Bosne i Hercegovine.

Razgovaralo se i o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, projektima koji se tiču Hrvata na ovim područjima, kao i o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Sabolić zahvalio je kardinalu Puljiću na prijemu i ugodnom razgovoru, te izrazio spremnost za suradnju i pomoć Hrvatima na ovim prostorima, dok je kardinal iskoristio prigodu i preko veleposlanika zahvalio Hrvatskoj Vladi na pomoći i projektima za Hrvate na ovim prostorima u svrhu opstanka i povratka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.