Kardinal Puljić će umirovljeničke dane provesti u Kiseljaku

Papa Franjo prihvatio je odreknuće pastoralnog upravljanja Vrhbosanskom nadbiskupijom kardinala Vinka Puljića te ga je u subotu, 29. siječnja umirovio.

Njega će na čelu Vrhbosanske nadbiskupije naslijediti dosadašnji nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić.

Kardinal Puljić je sinoć gostovao na FACE televiziji te u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem.

Na pitanje gdje će živjeti, Puljić odgovara: Prvo vrijeme ću ostati u istoj rezidenciji gdje sam i sada a kada bude moj smještaj gotov u Gromiljaku, gdje se sprema starački dom, molio sam ravnatelja Caritasa da mi napravi jednu radni i spavaću sobu da pođem tamo i da pomalo pastoriziram ostale starce. To će biti višenamjenski dom sa više djelatnosti, između ostaloga i starački dom, i tu ću slaviti mise, biti na usluzi ali i dalje biti na usluzi i biskupu nasljedniku. Iako sa imao brojne izbore, čim se dom počeo praviti, odmah sam ravnatelju svratio pažnju da meni jedan kutak osposobi i da se tu smjestim” kazao je kardinal Puljić istaknuvši izvrsnu lokaciju, prekrasnu prirodu koja okružuje ovaj objekat.

Podsjećamo, u naselju Lug u župi Imena Mariji u Gromiljaku, općina Kiseljak, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije gradi višenajenski Doma za stare i nemoćne osobe.

Dom će nositi ime dr. Ivana Evanđeliste Šarića, drugog nadbiskupa vrhobosanskog i utemeljitelja Caritasa. Po riječima vlč. Mirka Šimića, ravnatelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Dom će imati će kapacitet od oko 100 ležajeva. Između ostaloga u ovom impozantnom zdanju bit će organiziran i vrtić za djecu.

Izvor: Artinfo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Shrvani Matejev otac mjesec dana nakon nestanka sina: Zvali su me iz hrvatske policije, rekli su mi što planiraju

Tko je novi vrhbosanski nadbiskup?