Četvrtak, 26 svibnja, 2022

“Kao nekad pred Božić 2018” – 19. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja

Pročitajte i ovo

“Kao nekad pred Božić 2018” – 19. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja održat će se 5. prosinca 2018. u dvorani „Dom mladih“ u Sarajevu, s početkom u 20 sati.

Direkcija Festivala „Kao nekad pred Božić“ ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom i nekoliko institucija u Republici Hrvatskoj, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz Sarajeva i BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Općinom Primošten, Turističkom zajednicom Primošten i Turističkom zajednicom Grada Županja, s ciljem očuvanja hrvatskog kulturnog identiteta, kao dijela sveukupne bosanskohercegovačke kulture, te razvoja kulturnog turizma i međudržavne kulturne suradnje.

„Festival ‘Kao nekad pred Božić’ već devetnaestu godinu zaredom okuplja zborove, klape, tamburaške skupine, te folklorne skupine koje predstavljaju božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije, kao i najpoznatija imena popularne i ozbiljne glazbe. Inovativna produkcijska rješenja i rekoncipiranja festivalske manifestacije u skladu s aktualnim društvenim kontekstom i produkcijskim novitetima su neophodni za održavanje kontinuiteta kvalitetne festivalske produkcije. Zahvaljujući Organizacijskom odboru Festivala, sastavljenom od vrsnih stručnjaka te kulturnih i akademskih djelatnika, Udruzi ‘Facultas za prosperitet mladeži’ i Udruzi ‘Libertas’, izbjeći ćemo organizacijsku i produkcijsku rutinu te i ove godine ponuditi našim građanima jedinstven festival i kvalitetan kulturni sadržaj“, kazala je izvršna direktorica Festivala „Kao nekad pred Božić 2018“ Ivana Krstanović.

Kako doznajemo, na koncertu će nastupiti i ženska klapa “Dišpet” iz Kiseljaka.

„Naša publika i struka opet će vidjeti nešto novo, neočekivano i drukčije u dvorani ‘Doma mladih’ u sarajevskoj ‘Skenderiji’, koja je sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. I ove godine donosimo jednu novu emociju i novu perspektivu tradicionalne sarajevske predbožićne smotre, koju je 2000. godine osmislio i utemeljio dr. sc. Marijo Pejić“, kazao je tehnički direktor Festivala „Kao nekad pred Božić 2018“ Željko Gudelj.

Ulaznice za festival bit će puštene u prodaju od 27. studenog 2018. (kta)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:ART.info

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

OGROMNE ŠTETE, STRADALO NEKOLIKO GRADOVA Nikad veći led pao na sjeveru Hrvatske

DHMZ Republike Hrvatske izdao je upozorenje u trenu kad je tučonosni oblak već “rasipao” svoj teret na sjeveru Hrvatske....
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo