spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

John Herdman

Kanadski izbornik: “Sj*bat ćemo Hrvatsku!”

Kanada je izgubila 1:0 od Belgije u svojoj prvoj utakmici u skupini F, u kojoj je i Hrvatska, na Svjetskom prvenstvu u Kataru, iako je dobrim dijelom utakmice dominirala. Promašila je i jedanaesterac, a većina se slaže da su ih suci zakinuli za još dva.

Sve to očito je dalo dosta samopouzdanja kanadskom izborniku Johnu Herdmanu, koji je nakon utakmice prozvao Hrvatsku, s kojom će se susresti u nedjelju. “Rekao sam igračima kako pripadamo ovdje i kako ćemo iduće sj*bati Hrvatsku. Jednostavno je”, poručio je Herdman.

“Ponosan sam na igru momčadi. Samo se trebamo i dalje držati zajedno i vjerovati u uspjeh. Međutim, nakon prve utakmice trebate otići s tri boda. Imali smo priliku večeras, ali smo je propustili. I naši navijači su također bili nevjerojatni, nije ih bilo mnogo, ali su donijeli živost na stadion. Moji igrači su ih učinili ponosnima”, dodao je.

John Herdman 47-godišnji je Englez koji kanadsku reprezentaciju vodi od 2018., ali je u tamošnjem nogometu već 11 godina. Sedam godina uspješno je vodio žensku reprezentaciju i doveo je do dvije bronce na Olimpijskim igrama. Prethodno je proveo pet godina kao izbornik ženske reprezentacije Novog Zelanda.

Kanadske nogometaše doveo je do prvog Svjetskog prvenstva nakon 36 godina, a u kvalifikacijskoj skupini bili su prvi, ispred Meksika i Sjedinjenih Američkih Država. Herdman je tako postao prvi čovjek u povijesti nogometa koji je i mušku i žensku selekciju jedne države odveo na Svjetsko prvenstvo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM