Subota, 1 listopada, 2022

Kako je izmišljena izjava o Srebrenici zasjenila sjećanje na genocid u Grabovici, Uzdolu i Hudutskom te oslobođenje Jajca

Pročitajte i ovo

U danima kada smo se prisjećali genocida u Grabovici i Uzdolu, ratnog zločina i zločina protiv čovječnosti u Hudutskom – općina Rama i oslobođenja Jajca u medijima se odjednom pojavila bombastična fake news. A ona glasi kako je predsjednik Republike Zoran Milanović za jednim ručkom navodno izjavio da u Srebrenici nije počinjen genocid.

PIŠE: MIROSLAV VASILJ

I tako se nitko više nije prisjećao žrtava: djece, žena, staraca pobijenih u grabovičkom i uzdolskom genocidu i hudutskom ratnom zločinu i zločinu protiv čovječnosti. Stravičnih mučenja. Razapinjanja žrtava. Odsijecanja glava. Nabijanja na kolac. Spaljivanja živih. Bacanja unakaženih leševa u Neretvu. Uništavanja nadgrobnih spomenika kako bi se zatro svaki trag da su tu živjeli Hrvati – rimokatolici… Eto to je genocid! I naravno toga da nalogodavci i počinitelji i dalje nekažnjeno hodaju i po Bosni i po Hercegovini i po svijetu.

I o svemu tome se šutjelo. Nitko više nije govorio ni o herojskoj žrtvi civila i branitelja u bitki za Jajce nego su i bošnjački i hrvatski mediji u BiH i oni u Republici Hrvatskoj i političari i analitičari i komentatori bili okupirani podvalom je li Milanović rekao nešto što nije rekao. Ustala se kuka i motika. Znani i neznani. Nastala je huka i buka. Oglasila se i notorna ministrica vanjskih poslova SDA Bisera Turković kojoj nije mrska hrvatska putovnica ni imovina u Hrvatskoj, ali joj je mrsko sve što je hrvatsko u BiH. Oglasila se s prosvjednom notom službenom Zagrebu valjda u svoje ime i u ime Stranke demokratske akcije. Pa je hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Sabolić odbio primiti takvu partijsku prosvjednu notu. I sve tako.

Stvorila se prava fama. Šušur. Javnost se zabavljala. A žrtve? A četverogodišnju ubijenu djevojčicu Mladenku Zadro u medijima više nitko nije ni spomenuo. Samo bol. Molitva. Cvijeće. I svijeće preživjelih članova obitelji koji su morali sve to gledati, slušati i vjerojatno se pitati – pa ima li ovome zlu kraja!?

I što mislite je li ovaj šušur oko Milanovića i Srebrenice nastao slučajno? Naravno da nije! Pomno je to organizirana podzemno-obavještajno-medijska hajka. Sve kako bi se umanjio, prikrio i omalovaži genocid u Grabovici, Uzdolu, ratni zločin i zločin protiv čovječnosti u Hudutskom i činjenica da su Jajce oslobodile hrvatske postrojbe. Naravno kasnije se ispostavilo da je priča oko Milanovića i Srebrenice bila pomno iscenirana lažna vijest. I po tko zna koji put sarajevski stratezi obmana, opsjena i mržnje su uspjeli u podvali. Na sramotu sviju nas. I politike. I obavještajnih krugova ako kod Hrvata uopće postoje. I
analitičara. I medija… Ma uostalom što očekivati drugo od onih koji su šutkom promatrali dok su se njihovi politički predstavnici 1993. godine jednim svojim potpisom odrekli Republike –Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:pogled.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Firma iz BiH radnicima nudi plaću do 2500 KM. Je li to dovoljno?

Radničke plaće u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme su u porastu, ne zahvaljujući naporima vlasti već nedostatku radne...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo