spot_img

Jurić najavila uvođenje policijskog sata: Sigurno ćemo povući neku od ozbiljnijih mjera

Vrlo je nepovoljna epidemiološka situacija na jugu BiH. U HNŽ-u se prema posljednjem dnevnom izvješću bilježi 338 oboljelih osoba, najviše njih iz Mostara – čak 214.

Posebno zabrinjavajuća situacija je u Zapadnohercegovačkoj županiji u kojoj na tjednoj incidenci broji preko 200 oboljelih osoba. Tamo se razmatra uvođenje nekih strožih mjera, a ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a Andrea Jurić kaže da bi najbolja mjera bila uvođenje sedmodnevnog policijskog sata:
“Ona mjera koja se pokazala do sada jedinom značajno efikasnom jest policijski sat i u slučaju preopterećenja zdravstvenog sustava do mjere da više ne može pružati pomoć mislim da će policijski sat biti prva veća mjera koju ćemo donijeti. Ako se situacija pokaže gorom nego sad, odnosno da tendencija bude visokog rasta u narednih sedam dana, sigurno da ćemo povući neku od ozbiljnijih mjera.”
Prema posljednjim uputama resornog Ministarstva, u HNŽ-u dano je operativnim timovima srednjih i osnovnih škola da odluče na koji način će se izvoditi nastava u drugom polugodištu. Za sada učenici koji pohađaju nastavu po hrvatskom planu i programu sjeli su u klupe još u ponedjeljak. Redovito se odvija nastava, neometano.
Međutim, jedina škola u kojoj se bilježi prelazak na online nastavu je škola Fra Didaka Buntića u Čitluku. Federalna TV doznaje da takvu mjeru razmatraju u općini Prozor-Rama.
Naime, veliki broj učenika i profesora u srednjoj školi je inficiran te postoji velika vjerojatnost da će već u ponedjeljak prijeći na online model izvođenja nastave.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti