Na reviru IP “OKO” u Busovači održano prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju

Predstavnici Košarkaške akademije Herceg-Bosne prezentirali su dosadašnje realizirane projekte u kojima sudjeluje preko tisuću mladih košarkaša i košarkašica iz svih gradova i općina Herceg-Bosne.

Voditelj Odjela za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH (GV HNS BiH) Ivan Vukoja i voditelj Pododjela za sport Marin Ćorluka, primili su u prostorijama HNS-a delegaciju Košarkaške akademije Herceg-Bosne (KA HB) na čelu sa predsjednikom gospodinom Vinkom Batinićem.

Predstavnici Košarkaške akademije Herceg-Bosne prezentirali su dosadašnje realizirane projekte u kojima sudjeluje preko tisuću mladih košarkaša i košarkašica iz svih gradova i općina Herceg-Bosne. Također, predstavili su strateške planove i viziju budućeg sustavnog razvoja košarke na ovim područjima.

Kako je priopćeno iz KA HB, nakon prezentacije predstavnici GV HNS-a Vukoja i Ćorluka obećali su potporu Košarkaškoj akademiji Herceg-Bosne u njenom daljnjem radu, a realizirane projekte Akademije prepoznali kao model koji može biti implementiran i u ostalim sportovima.

Predstavnici HNS-a i Košarkaške akademije Herceg-Bosne složili su se tijekom razgovora da je već mnogo puta do sada potvrđena teza da se na prostorima Herceg-Bosne rađaju ljudi prirodno predisponirani za bavljenje košarkom, te je stoga nužno kreirati što kvalitetniju institucionalnu i kadrovsku infrastrukturu koja će biti u stanju što veći broj tih prirodno talentiranih košarkaša dovesti do vrhunskih rezultata.

S tim u vezi, bilo je govora i o suradnji KA HB i Sveučilišta u Mostaru, te osnivanju Instituta za sport.

Velika košarkaška imena i zvijezde rođene na ovim prostorima (B. Bogdanović, Z. Planinić, J. Sesar, S. Barać i dr.) , potvrda su prethodno iznesenih teza, a rezultati ovogodišnjih svjetskih juniorskih viceprvaka (M. Arapovića, I. Zubca, I. Karačića i D. Bendera) zalog uspješne košarkaške budućnosti.

Nastavljajući aktivnosti u sklopu projekta „Razvoj i popularizacija košarke“ Košarkaška akademija Herceg-Bosne od 12. do 18. srpnja organizira tradicionalni „Kamp košarkaške akademije Herceg-Bosne Međugorje 2015“.

R.I. / Dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Busovači održano prvenstvo Federacije BiH u mušičarenju

Nadioci: Smotra folklora i tradicijske izvorne pjesme