Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Još jedan grad u BiH zabranio rad nedjeljom!

Pročitajte i ovo

Čapljina je zabranila rad nedjeljom, odlučeno je u četvrtak na 10. sjednici Gradskog vijeća Čapljine.

Vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Čapljina kao i neradnoj nedjelji koji je bio deseta od 22 točke dnevnog reda.

Prema odluci, trgovinama na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima može se odrediti radno vrijeme svakim danom od 6:00 do 22:00 sata, izuzev nedjeljom i državnim praznicima.

Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedjeljom, a njihovo radno vrijeme bit će od 7:00 do 21:00 sat.

Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima omogućit će se trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 7:00 do 12:00 sati, cvjećarnama, također od 7:00 do 12:00 dok je trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen rad nedjeljom i blagdanima od 8:00 do 24:00 sata te tradicionalnim, starim obrtima i zanatima na području Grada Čapljine od 8:00 do 24:00 sata.

Od ove odluke izuzeti su ugostiteljski objekti.

U ŽSB nekoliko gradova ima slične odluke

Rad nedjeljom na području Županije Središnja Bosna zabranjen je u Kreševu, Kiseljaku i Novom Travniku. U nekoliko drugih gradova bile su slične inicijative, no do realizacije nije nikad došlo…

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo