Jonathan Walters s dva gola odveo Irsku na Europsko prvenstvo

FOTO: Večernji list
Bosna i Hercegovina nije uspjela izboriti svoje drugo uzastopno veliko natjecanje. BiH je u doigravanju za Euro izgubila od Irske s 0:2 u Dublinu, pa s ukupnih 1:3 iz dvije utakmice ostaju bez vize za Francusku.

Zmajevi su u dodatne kvalifikacije ušli kao nositelji i favoriti protiv Irske, no u dvije utakmice nisu uspjeli nadigrati Irce koji zasluženo idu dalje.

Ne samo da ih nisu nadigrali, nego su igrači Mehmeda Baždarevića potpuno podbacili u dvije utakmice, pogotovo večeras u Dublinu, bez obzira što su domaći postigli vodeći gol iz kontroverznog jedanaesterca.

Naime, Irska je povela u 24. minuti nakon što je nizozemski sudac Kuipers, dojma smo, pomalo prestrogo dosudio jedanaesterac za domaće, nakon što je Ervin Zukanović igrao rukom.

Kazneni udarac u gol je pretvorio Jon Walters, a isti igrač u 70. minuti postigao je i drugi gol za Irsku, kod kojeg nije bilo ništa sporno.

Baždarević je utakmicu počeo s čudnom formacijom, s Cocalićem u sredini i sa samo Džekom u napadu. Kasnije je pokušao i s tri napadača, jer su ušli Ibišević i Đurić, ali ništa nije pomoglo protiv Irske, koja objektivno nije bolja od BiH, ali je bolje odigrala ove dvije utakmice.

Na kraju je Ibišević samo pogodio gredu, a domaći nisu dobili jedanaesterac koji su tražili, pa je sve samo dodatno produbilo frustracije.

Tako su za Bosnu i Hercegovinu ove kvalifikacije završile kako su i počele – porazom, a Baždareviću ostaje da popravi dojam u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, piše Bljesak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Predsjednik FBiH Marinko Čavara

Čavara: Nisam u cijelosti zadovoljan radom Vlade Federacije BiH

Javni poziv za Program sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja u poljoprivredi

Javni poziv za Program sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja u poljoprivredi