Četvrtak, 26 svibnja, 2022

JKP Komunalac Busovača implementirao projekt vrijedan više od 62 tisuće KM

Pročitajte i ovo

Implementiran projekt „Nabavka opreme i radova u cilju optimizacije i smanjenja gubitaka u vodovodnom sistemu općine Busovača
U prvom kvartalu ove godine na vodovodnom sistemu općine Busovača implementiran je projekt „Nabavka opreme i radova u cilju optimizacije i smanjenja gubitaka u vodovodnom sistemu općine Busovača – I faza“.

Vrijednost projekta iznosi 62.012,87 KM i isti je sufinanciran iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH u iznosu od 35.000 KM, a razlika iz sredstava budžeta Općine Busovača i iz vlastitih sredstava.

Implementacijom projekta doprinijet će se blagovremenom otkrivanju i otklanjanju gubitaka vode u vodovodnoj mreži i unapređenju sistema upravljanja u vodosnabdijevanju.
Naime, snimljeno stanje vodovodne mreže u općini Busovača ukazuje na potrebu sistemskog rješavanja problema gubitaka vode i potrebu da JKP „Komunalac“ d.o.o. Busovača poduzme odgovarajuće mjere kako bi se smanjili gubici vode, sačuvali vodni resursi i ostvarile novčane uštede.

U tu svrhu je izrađen idejni projekt radi smanjenja tih gubitaka, planskih aktivnosti usmjerenih na uspostavu kontinuiranog i kvalitetnog vodosnabdijevanja svih potrošača i dovođenja vodovodnog sistema na ekonomski isplativ nivo. S ciljem optimizacije i smanjenja gubitaka vodovodnog sistema Busovača predloženo je formiranje 4 zone i 13 podzona.

JKP „Komunalac“ d.o.o. Busovača je uspješno implemetirao I fazu ovog projekta koja je obuhvatila izgradnja dva šahta i ugradnja opreme u iste.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Maturanti pozirali s ustaškim pozdravom, profesorica ponosno objavila sliku

Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom brodu, na svom je Facebook profilu objavila fotografiju maturanata te škole...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo