spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Jasmin Stavros ima karcinom: U fazi sam borbe za život

Hrvatski pjevač Jasmin Stavros (68) boluje od karcinoma.

Imam karcinom kostiju i u fazi sam borbe za život. Sve me boli, leđa najviše, rekao je Stavros za 24sata.hr.

Pjevač zvuči umorno, iscrpljeno, ali i optimistično. Nekoliko dana unazad pjevač je radi bolova u leđima otišao u bolnicu. Tamo su mu postavili dijagnozu i otad je na bolničkom liječenju.

Stalno sam u bolnici, nisam otad išao doma. Loše se osjećam, bole me leđa, sve. Svakakve lijekove protiv bolova mi daju, nešto pomogne, a nešto ne, kaže Stavros.

Opaka bolest pjevača je zatekla unatoč najzdravijem mogućem načinu života. Stavros živi na selu, u miru i skladu s prirodom, poznat je po zdravom životu, umjerenoj prehrani i bavljenjem sportom.

Od kako je 2008. preselio u mjestašce pored Jastrebarskog, uživa u dugim šetnjama sa suprugom Žarkom i radovima oko kuće. Jedno vrijeme je sa suprugom svaki ponedjeljak odlazio na Japetić.

Kupio sam tu klet i uredio za stanovanje. Svaki dan ustajem oko devet, igram tenis, ako imam obveza, odem u Zagreb, a ako nemam uživam u svježem zraku. Popodne opet igram tenis ili vozim bicikl, trčim. Uglavnom sport i zdrav život. Ne gledam ni televiziju, samo Laudato. Svaku večer šetamo do obližnjeg sela, izmolimo krunicu i vratimo se doma. Nema grada gdje možeš u nedjelju biti u miru, trčati, pričati, a oko tebe nigdje nikoga. Toga u Zagrebu nema, ni u Splitu, ni u bilo kojem gradu, govorio je Stavros u ranijim razgovorima za 24sata.hr.

Dodao je da se na selu preporodio. U blizini njegovog doma su i dvije crkve u kojima je nalazio duhovni mir, a često je odlazio i u Kotare na misu, 15-tak km prema Samoborskom gorju. Dio godine provodio je i na Korčuli. Opet u miru, zdravo i u skladu s prirodom.

Hvalio se kako u svom vrtu bere šljive, jabuke, zalijeva povrće i travu, kupi orahe. Jagode nije kupovao, brao je one slađe, šumske. U svom vrtu je posadio rajčicu, krastavac, krumpir, zelje, imaju i veliki voćnjak pa rade svoj jabučni ocat, marmeladu, sokove.

Jedemo janjetinu koja se uzgaja preko puta, domaći sir, pričao je pjevač kojeg su susjedi kad se doselio gledali kao zvijezdu. Obraćali su mu se s ”vi”, a njemu je to smetalo. Htio je normalne, dobrosusjedske odnose. Sad su svi zabrinuti za njegovo zdravlje i žele mu brz oporavak.

Telefon u bolnici i kod Stavrosa doma ovih dana ne prestaje zvoniti. Svi se raspituju kako je, mogu li ikako pomoći. Mole za njega, da čim prije ozdravi. Uzor je, idol, puno mlađim kolegama, od njega su učili kako očuvati mladolikost, a iznad svega spojiti estradni posao sa skladom obiteljskog života.

Već idući mjesec Stavros ima najavljene nastupe, ali još ne razmišlja hoće li ih odgađati ili ne. Potpuno je posvećen borbi za svoje zdravlje, a svi koji poznaju Stavrosa mole se da čim prije opet stane na noge i zapjeva nam punim plućima, zaključuju 24sata.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti