spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Jaka kiša potopila Rijeku, auti zarobljeni pod vodom, oštećene zgrade…

Kasno poslijepodne Rijeku i okolicu pogodio je snažan pljusak koji je s dolaskom večeri uzrokovao bujične poplave širom grada i mnogobrojne probleme u prometu.

Ljudi su “zarobljeni” u svojim vozilima, a promet je blokiran. Mnogi čitatelji javljaju o problemima na koje su naišli u prometu, od izbijenih šahtova do bujica koje onemogućavaju normalnu vožnju, javlja Riportal.

Reporteri Novog lista javljaju da su brojne ceste potpuno zakrčene autima koji stoje u vodi. Nekim zgradama u centru grada su poplavljeni ulazi, a izgleda i da je došlo do oštećenja na zgradi Prve riječke hrvatske gimnazije, piše Novi List.

Kako portal Fiuman doznaje od roditelja pojedinih učenika, obilna kiša uzrokovala je i probleme u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji u centru grada. Krov nije izdržao toliku kišu te je došlo do prodora vode. Učenici su zbog toga upućeni da napuste gimnaziju i poslani odmah kući.

“Žbuka na plafonu jedne učionice se odlomila uslijed prodora vode kroz vertikalu”, javili su kratko iz PGŽ te najavili hitnu sanaciju.

HAK javlja da se dogodila prometna nesreća na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova OREHOVICA i ČAVLE (vijadukt Svilno) u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM