‘Želim vas nešto zamoliti. Žena do mene je ljubav moga života. Upoznao sam je u crkvi, Bog ju je doveo u moj život i želim je zaprositi’

Sasvim običan, rutinski sastanak u Vatikanu je prerastao u nešto više u trenutku kad je jedan od sudionika kleknuo i zaprosio svoju djevojku pred Papa Franjom.

Dario Ramirez, venezuelanski političar i aktivist u egzilu, zajedno sa svojom djevojkom Maryangel Espinal je upoznao Papu na prijamu za katoličke političare koji je upriličen u Vatikanu ovog tjedna.

Gospodin Ramirez je tijekom razgovora s Papom o trenutnoj kaotičnoj političkoj situaciji u Venezueli iznenadio sve goste kada je neočekivano kleknuo i zaprosio gđicu Espinal.

Ostali gosti su spontano i oduševljeno reagirali frenetičnim pljeskom uz Papin osmijeh.

Dario Ramirez je od 2014. u bijegu od diktatorskog režima koji je trenutno na snazi u Venezueli.

“Kada su nas upoznali sa Svetim Ocem, objasnio sam mu situaciju u Venezueli i ono što očekuje političke zatvorenike”, rekao je Ramirez za magazin National Catholic Register.

Uvjeren je da njegova djevojka ni u snu nije očekivala ono što je slijedilo.

“Onda sam se obratio Papi: ‘Želim vas nešto zamoliti. Žena do mene je ljubav moga života. Upoznao sam je u crkvi, Bog ju je doveo u moj život i želim je zaprositi’ I onda sam kleknuo i postavio sudbonosno pitanje”

Gđica Espinal je ostala bez riječi, ali samo na trenutak.

Papa je onda rekao: „Momak te zaprosio, što veliš?“, na što je ona odgovorila „Da, naravno!“. Papa je onda blagoslovio ushićeni par.

Prosidba je bila pažljivo isplanirana – Dario je dobio dopuštenje za svoj istup od Kardinala Christopha Schonborna, pokrovitelja Internacionalnog Saveza Katoličkih Političara.

Iako je “operacija” unaprijed pripremljena, Papa nije bio informiran. “Papa je bio vrlo iznenađen”, prenio je zadovoljni Dario. (Artinfo)

Prethodni članakNovotravničanka među najboljima u svijetu na Microsoft Olimpijadi
Sljedeći članakPogledajte koji su projekti s područja Središnje Bosne dobili novac od Vlade RH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime