Subota, 24 rujna, 2022

Izgrađena replika međugorske crkve

Pročitajte i ovo

Blažena Djevica Marija smatra se zaštitnicom Filipina, a tamošnji stanovnici svoju odanost iskazuju joj podizanjem crkvi u kojoj se na poseban način štuje Blažena Djevica Marija.

Kako su rekli s Filipina jedna od najbrže rastućih marijanskih pobožnosti u toj zemlji je pobožnost Gospi Međugorskoj.

Tim povodom na Filipinima je izgrađena replika međugorske crkve sv. Jakova čija je zaštitnica Gospa Međugorska, a crkva se gradi uz financiranje jedne velikodušne obitelji koja je također posvećena Mariji.

Velika crkva svetog Jakova (Gospe Međugorske) nalazi se u gradu Talisay pod crkvenom jurisdikcijom biskupije Bacolod kojoj je na čelu biskup mons. Patriciom Buzon. I ova crkva je poput originalne u Međugorju, povjerena na upravu Redu manje braće preko Kustodije sv. Antuna Padovanskog – Filipini, a crkva je otvorena na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe.

Mjesni biskup mons. Buzon ovu crkvu, sa svakim detaljem pomno prepisanim iz originala u Međugorju, posvetio je uz asistenciju kustoda Kustodije sv. Antuna Padovanskog na Filipinima fra Reneea C. Deana.

Svim štovateljima Kraljice Mira na Filipinima poruku potpore i ohrabrenja uputio je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, a pročitao ju je fra Renee C. Dean tijekom mise na kojoj je crkva posvećena, javio je Radio Mir.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Slaba zainteresiranost za isplate jednokratnih pomoći radnicima

Аko poslodavci budu u mogućnosti novčano mogu pomoći radnicima, poruka je Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim, na terenu је...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo