Izgorjele dvije kuće u Vitezu

0
288
Sinoć oko 21 sat u Putkovićima kod Viteza izgorjele su dvije kuće Hrvata, Franje i Joze Brkovića.

Franjo je obiteljsku kuću obnovio nakon rata i dolazio na imanje koje se zajedno sa zemljom koju su naslijedila njegova braća prostire na pet hektara.

Jozo Brković je umro prije dvije godine a njegovu kuću naslijedila je njegova sestra Lucija Biljaka iz Nove Bile.

Zoran Brković brat od Franje na opožarenom mjestu nam je izjavio:

“Sinoć oko 11 sati od rođaka sam doznao da su zapaljene kuće moga brata Franje i Joze Brkovića našega pokojnog rođaka.Odmah sam otišao da vidim što se događa međutim policija je već bila na požarištu i vršili su uviđaj. Vatrogasci iz Viteza su brzo intervenirali tako da kuće nisu potpuno izgorjele. Dim i miris paljevine osjećao se na svakom koraku. Ne mogu ništa da prejudiciram tko je to učinio ali vidi se da je u Franjinu kuću palikuća ušao kroz prozor čak se i posjekao staklom jer se vide ostaci krvi na prozoru. Nadam se da će policija uspješno riješiti ovaj slučaj paljevine, a ako ne riješi mi ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Mogu samo još reći da nismo bili ni u kakvoj zavadi s našim susjedima odnosno komšijama Bošnjacima s Bukava, sela koje graniči sa Putkovićima“, kaže nam Zoran vidno potresen izgledom zapaljenih kuća.

U mjestu Putkovići do rata je živjelo desetak obitelji Hrvata, a nakon rata obnovljene su samo tri kuće. Dvije su zapaljene sinoć. Treća je ostala nedirnuta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.