Četvrtak, 6 listopada, 2022

Izetbegović traži 350.000 glasova za borbu protiv “dušmana”

Pročitajte i ovo

U Pozorišnoj dvorani KSC-a Bugojno održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem se prisutnima obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Kako je priopćeno, Izetbegović je u uvodu obraćanja kazao da su naredni Opći izbori najvažniji od okončanja agresije na BiH, da narod to osjeća i zna, te da je pobjeda SDA od ključne važnosti za budućnost države.

– Nalazimo se na povijesnoj razdjelnici i pred povijesnom uzbrdicom. Pojačajmo motor koji jedini vuče u pravom smjeru. Zato tražimo 350.000 glasova bosanskohercegovačkih patriota – poručio je Izetbegović.

Istaknuo je Izetbegović da je SDA politički i ideološki monolit, težak i stamen poput stećka, stranka koja posjeduje emociju, povijesne reference, znanje i prekaljene kadrove.

– Mnogo toga je pogodilo našu zemlju i naš narod u prethodnim desetljećima. Svjedoci ste da je SDA imala odgovor na svaki izazov. Na svaki, bez izuzetka. I na izazove od prije tri desetljeća, i na izazove od prije tri godine, i na izazove od prije tri mjeseca. I to će tako ostati jer ništa u političkom spektru u BiH ne može se porediti sa SDA – kazao je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović na ulogu SDA u, kako je kazao, ispravljanju kičme Bošnjacima i svim bosanskohercegovačkim patriotima, vraćanju vjere i dostojanstva, poručivši da će ta kičma ostati uspravljena.

– Nećemo nikome dopustiti da je ponovo savije, da ušutkuje naš narod, da mu nabija komplekse, da mu nameće naopaki i nastrani sistem vrijednosti, da mu zabrani selam i utiša ezan – poručio je Izetbegović.

Govoreći o teškim izazovima iz prošlosti, Izetbegović je izdvojio činjenicu da su potvrđene tisućugodišnje granice BiH, te je poručio da će te granice ostati nepromijenjene.

– Nikada Srebrenica, Tomašica, Biljani i stotine drugih mjesta koje je natopila krv nevinih Bošnjaka neće biti ništa drugo doli BiH. Nudili su nam podjelu, trećinu domovine. Mi nismo na to pristali. Pristali smo na nove pritiske, platili smo cijenu Bosne jer se nismo borili za vlast, za svoj komadić Bosne nego za cjelovitu BiH. Mi se istinski borimo za ideju BiH i zato ćemo, ako Bog da, pobijediti. Vidjeli smo leđa mnogim dušmanima ove zemlje. Otišli su pod zemlju ili u haške kazamate. Sjede u onoj maloj sobi tri s tri, a mi smo ovdje. Vidjet ćemo leđa i svim drugim dušmanima BiH. Prije ili kasnije, svi će oni otići, a Bosna će ostati. Naučit će svi da ovu zemlju i njene ljude poštuju – kazao je Izetbegović.

Uputio je Izetbegović poruku političkim oponentima SDA koji se udružuju u „trojke“, „četvorke“, „šestorke“ ili „jedanaestorke“ da prestanu s napadima na najjaču patriotsku i stožernu bošnjačku stranku.

– Neće nas nadjačati, pa da ih je 111. Jer onaj Jedan koji upravlja poviješću i gospodari našim sudbinama neće podržati mržnju, neslogu, borbu za vlast umjesto borbe za narod i domovinu. Zovemo ih da se bore zajedno sa nama za narod i državu BiH – poručio je Izetbegović.

Najavio je Izetbegović snažan ekonomski razvoj u narednom mandatu, koji će biti popraćen izgradnjom infrastrukture, investicijama u poljoprivredu i energetiku, ali i rastom životnog standarda.

– Rezultat će biti 50 posto više plaće i mirovine do kraja nastupajućeg mandata – kazao je Izetbegović.

Prisutnima se također obratila potpredsjednica SDA i nositeljica liste za Parlament FBiH Melika Mahmutbegović, predsjednik Kantonalnog odbora SDA SBK Asim Mekić i predsjednik Općinskog odbora SDA Bugojno Amir Šečibović, priopćeno je iz SDA.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča Srećka Stipovića: Jesu li kamene kugle energetski portali vanzemaljske civilizacije!?

U Bosni i Hercegovini nalazi se desetine lokaliteta sa kamenim kuglama čiji misterij ni do danas nije razjašnjen. Dok neki...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo