Subota, 13 kolovoza, 2022

Izetbegović: Mi smo muslimani, Bošnjaci, kralj Tvrtko i kraljica Katarina su naši

Pročitajte i ovo

Čelnik SDA Bakir Izetbegović nedavno je najavio da će mlade zamijeniti letećim robotima, a u utorak je na stranačkom skupu u Jablanici izvalio niz povijesnih nebuloza.

Mi smo imali problema s jednostranačkim režimom i njega je vrijeme odnijelo. Vidjelo se da to nije rješenje. Imali smo pravo biti protiv režima, ali nikada nismo bili protiv Jugoslavije i partizanskog pokreta. Rahmetli Alija je bio pripadnik partizanskog pokreta.

Mi smo muslimani, Bošnjaci, Bosanci, Europljani, i ništa ne isključuje jedno drugo. Zato s ponosom možemo reći da je kralj Tvrtko naš, da je naša i kraljica Katarina, da smo pod Tvrtkovim ljiljanima obnavljali neovisnost 1992. godine. Bobovac je naše mjesto. Naše je i osmansko i austro-ugarsko naslijeđe u BiH, kazao je Izetbegović, naglasivši da se ničega od navedenog ne treba odricati, te da Bošnjaci u sebi sadrže slojevit identitet.

Kada su u pitanju odnosi s HDZ-a BiH, Izetbegović je podsjetio na blokade i pritiske te stranke u posljednjem mandatu.

Najbrže BiH napuštaju Hrvati i tome svemu je kriva takva politika. U BiH je bilo skoro 800.000 Hrvata, a onda su te politike utjecale na ubrzano iseljavanje, izjavio je Izetbegović, podsjetivši i na otvorena pitanja između BiH i Hrvatske, poput neriješenog pitanja granica i imovine BiH.

Opet se osvrnuo na famozno prebrojavanje.

U vremenu pred nama bit će potrebno braniti sve ono za što smo se ranije izborili, od vjere preko sustava vrijednosti, identiteta do mira, cjelovitosti države i opstanka naroda. Vidjeli ste reakcije na moje izjave. Kažu da prijetim jer sam rekao da ćemo se braniti. Prije samo šest mjeseci su ljudi bili u panici zbog prijetnji ratom.

Dolazili su mi i pitali jesmo li spremni za obranu. Ako netko ima pravo na obranu, to je ovaj narod, koji je protjerivan, nad kojim je počinjen genocid. Tko nam može zabraniti da kažemo da smo spremni braniti se. Ne smiju nas ušutkati, izjavio je Izetbegović.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo